Αυτή η συνταγή για κρέμα με ζελέ είναι ιδανική για δροσερές καλοκαιρινές μέρες. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και εντυπωσιακή στους καλεσμένους σας.

Υλικά:

Για την κρέμα:

2 λίτρα γάλα
9 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Λίγο ροδόνερο
9 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαστίχα (προαιρετικά)
1 κουτί έτοιμη καστανή κρέμα (προαιρετικά)
Για τα μπισκότα:

200 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιάρ

Για το ζελέ:

2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας γεύσης
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και τη μαστίχα (αν την χρησιμοποιείτε). Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το ροδόνερο. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα πυρέξ, απλώστε μια στρώση μπισκότων σαβουαγιάρ. Ρίξτε από πάνω την κρέμα και απλώστε την ομοιόμορφα.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Για το ζελε
Διαλύστε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε το ζελέ να κρυώσει ελαφρώς, αλλά όχι να πήξει.
Ρίξτε το ζελέ πάνω από την κρέμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει και το
ζελέ.
Κόψτε την κρέμα με ζελέ σε κομμάτια και σερβίρετε δροσερή.

H συνταγή είναι της κας Ειρήνη Μιχαήλ

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλου στην φριτέζα αέρος
Επόμενο άρθροΑφράτο Τυρόψωμο