Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτό είναι το γλυκάκι που με σώζει τις ζεστές μέρες! Είναι τόσο ελαφρύ, τόσο δροσερό, και πραγματικά σβήνει τη δίψα! Εμένα μου αρέσει πολύ το κεράσι, οπότε ταιριάζει γάντι. Αν και το χρώμα δεν είναι το αγαπημένο μου (χαχα, κι εμένα μου θυμίζει κάτι… περίεργο!), η γεύση και η δροσιά του σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω!
Γιαούρτι με Ζελέ, Φρούτα και Άρωμα Δυόσμου

Δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι με ζελέ, στραγγιστό γιαούρτι και φρούτα εποχής. Η ιδανική συνταγή για ένα υγιεινό και αναζωογονητικό σνακ το καλοκαίρι.
Prep Time
15 minutes
Cook Time
4 hours 10 minutes
Total Time
4 hours 25 minutes
Ingredients
- 2 φακελάκια ζελέ (εγώ χρησιμοποίησα κεράσι, χωρίς ζάχαρη)
- 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- Κεράσια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα
- Κομματάκια νεκταρίνια (ή άλλα φρούτα εποχής όπως ροδάκινο, φράουλες)
- Λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου
- Λίγα λουλουδάκια λεβάντας (προαιρετικά, για έξτρα άρωμα)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Ετοιμάζω το ζελέ: Ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας για το πώς να φτιάξω το ζελέ, χρησιμοποιώντας την ποσότητα νερού που αναγράφεται.
- Το αφήνω να κρυώσει καλά, αλλά όχι να πήξει εντελώς. Θέλω να είναι κρύο, αλλά ακόμα σε υγρή μορφή.
- Ενώνω τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το στραγγιστό γιαούρτι.
- Ρίχνω το κρύο, υγρό ζελέ στο γιαούρτι και ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα λείο, ροζ (στη δική μου περίπτωση) μείγμα.
- Προσθέτω τα κομμένα κεράσια, τα νεκταρίνια και τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου. Αν χρησιμοποιήσω, ρίχνω και τα λουλουδάκια λεβάντας. Ανακατεύω απαλά να πάνε παντού τα φρούτα και τα αρωματικά.
- Ψύξη: Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ή σε ατομικά μπολάκια.
- Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες (ή και περισσότερο, ιδανικά ένα βράδυ), μέχρι να πήξει καλά και να γίνει ένα δροσερό, ελαφρύ γλυκάκι.
Καλό απόγευμα και καλή απόλαυση!
Notes
💡 Tips από εμένα:
- Φρούτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια φρούτα εποχής σας αρέσουν! Φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα, ακόμα και πεπόνι ταιριάζουν υπέροχα.
- Γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ιδανικό γιατί είναι πιο πηχτό και δίνει ωραία κρεμώδη υφή στο γλυκό. Αν θέλετε ακόμα πιο ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι 0%.
- Άρωμα: Ο δυόσμος και η λεβάντα δίνουν μια πολύ ευχάριστη, διακριτική νότα. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα αρωματικά όπως λίγη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού.