Γλυκές μου νοικοκυρές και αγαπητοί μου φίλοι, τι πιο ωραίο από ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκάκι για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα ζεστό απόγευμα; Το Δροσερό Γλυκό με Ανανά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Είναι απίστευτα ελαφρύ, γεμάτο γεύση και φτιάχνεται τόσο εύκολα που θα το λατρέψετε. Εγώ το έχω κάνει πολλές φορές και πάντα ενθουσιάζει!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Δροσερό Γλυκό με Ανανά

Ένα ολόκληρο Δροσερό Γλυκό με Ανανά, διακοσμημένο με ροδέλες ανανά και φιλέ αμυγδάλου, σε μία πιατέλα.

Το Δροσερό Γλυκό με Ανανά είναι η επιτομή της δροσιάς και της γεύσης, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες ή όταν θέλετε κάτι ανάλαφρο μετά το φαγητό. Με τη φρουτένια γεύση του ανανά, την απαλότητα του γιαουρτιού και την τραγανότητα του αμυγδάλου, είναι ένας συνδυασμός που απλά θα σας μαγέψει. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια, γιατί είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το τέλειο Δροσερό Γλυκό με Ανανά θα χρειαστούμε:

  • 1 κονσέρβα ανανά (περίπου 560 γρ., σε κομμάτια ή ροδέλες, στραγγισμένη, με το ζουμί της)
  • 220 ml Κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρά, κρύα)
  • 5 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες λιπαρά, παγωμένο)
  • 70 γρ. Φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. Κονιάκ
  • 12-14 τεμ. Μπισκότα πτι-μπερ

Instructions

  1. Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να σφίξει. Σταδιακά, προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα για να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομματάκια, κρατώντας δύο ροδέλες στην άκρη για τη διακόσμηση. Ρίχνουμε τον κομμένο ανανά και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (φυλάσσοντας και εδώ λίγα για το στόλισμα) στο μείγμα γιαουρτιού-κρέμας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
  3. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε κονιάκ στο ζουμί του ανανά και βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα, ώστε να απορροφήσουν λίγο υγρό αλλά να μη μαλακώσουν υπερβολικά. Τα στρώνουμε ως βάση σε μια τετράγωνη φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
  4. Πάνω από τη στρώση των μπισκότων, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα γιαουρτιού-κρέμας. Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα και στη συνέχεια διακοσμούμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα και τις ροδέλες ανανά που είχαμε αφήσει στην άκρη. Τέλος, τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο. Μετά από περίπου δύο ώρες, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε παγωμένο.

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Kalisperati

Notes

Tips για το Τέλειο Δροσερό Γλυκό με Ανανά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Δροσερό Γλυκό με Ανανά σας τέλειο! Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι είναι πολύ κρύα από το ψυγείο, γιατί έτσι θα χτυπηθούν πιο εύκολα και θα γίνουν πιο αφράτα. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση κονιάκ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω στο σιρόπι για τα μπισκότα ή ακόμα και λίγο στην κρέμα. Αν δεν έχετε φιλέ αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδια ή φουντούκια, καβουρδισμένα. Μην παραβράζετε τα μπισκότα στο ζουμί του ανανά, απλά βουτήξτε τα γρήγορα για να μη διαλυθούν.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή