Το Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές είναι μία κλασική και αγαπημένη επιλογή για κάθε σπίτι, ειδικά το καλοκαίρι. Με τις αφράτες φρυγανιές, το γλυκό σιρόπι, την πλούσια κρέμα και τη δροσερή σαντιγί, αποτελεί ένα ελαφρύ και απολαυστικό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές
Τι πιο δροσερό και απολαυστικό για τις ζεστές μέρες από ένα Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί φτιάχνεται εύκολα, χωρίς ψήσιμο (εκτός από το σιρόπι και την κρέμα στην κατσαρόλα), και είναι απίστευτα ελαφρύ.
Ingredients
- 10- 12 φρυγανιές
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- Δύο κουταλιές χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
- Ένα λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν- φλάουρ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- Μία κουταλιά βούτυρο
- Δύο βανίλιες
Για την επικάλυψη:
- Μία μεγάλη κρέμα γάλακτος
- Αμύγδαλα καβουρδισμενα
Instructions
- Απλώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ (32 × 35)
- Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου και το περιχύνουμε στις φρυγανιές.
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ξεκινάμε το βράσιμο της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνοντας και τις βανίλιες. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Έχουμε χτυπήσει καλά τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις τους προσθέτουμε στην κρέμα, μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα στις φρυγανιές.
- Αφήνουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Μόλις σφίξει απλώνουμε την κρέμα γάλακτος ( την οποία έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί).
- Γαρνίρουμε με καβουρδισμενα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Είναι υπέροχο γλυκό φίλοι μου, δροσερό και ελαφρύ. Σε όσους το φτιάξετε, καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κας Μάχη Γκαμπαλή
Notes
Tips για το Τέλειο Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές σας τέλειο. Φροντίστε το σιρόπι να είναι χλιαρό και οι φρυγανιές να το απορροφήσουν καλά, χωρίς να μαλακώσουν υπερβολικά. Όταν φτιάχνετε την κρέμα, το συνεχές ανακάτεμα είναι το κλειδί για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να γίνει βελούδινη. Μόλις προσθέσετε τους κρόκους στην καυτή κρέμα, ανακατέψτε πολύ γρήγορα για να μην "ψηθούν" και σβολιάσουν. Για την σαντιγί, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη για να χτυπηθεί σωστά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού στην κρέμα για πιο δροσερή γεύση.