Κωκ ταψιού

Mια απλή συνταγή για πεντανόστιμο Κωκ ταψιού, το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Σπιτική γεύση που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια. Αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Υλικά

Για το πεντεσπάνι
9 αυγά
1 & 1/2 φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέκιν παουντερ
βανίλιες
λίγο αλάτι
2 φλυτζάνες του τσαγιού φαρίνα

Για την κρέμα
1 & 1/2 λίτρο γάλα + 1 ποτήρι του νερού γάλα
2 κρόκους αυγών
12 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
λίγο αλάτι
βανίλιες
1 βιτάμ των 200 γραμμαρίων κρατάμε δύο κουταλιές της σούπας
1% 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Για το γλάσο
3 ποτήρια νερό
δέκα κουταλιές της σούπας κακάο
20 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

Για το πεντεσπάνι
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε μαρέγκα.!! Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη ρίχνουμε τις βανίλιες το αλάτι και τέλος εναλλάξ το αλεύρι
έχουμε βάλει μέσα το μπέκιν με την μαρέγκα.!! Γυρίζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους
210 βαθμούς περίπου ένα τέταρτο!!

Για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα την ζαχαρη το βιτάμ τις βανίλιες το αλάτι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν.!! Σε ένα μπολ βάζουμε το επιπλέον ποτήρι με το γάλα
το άνθος αραβοσίτου και τα διαλύουμε.!! Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.!!
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.!!

Κόβουμε το πεντεσπάνι σε δύο δίσκους βάζουμε τον ένα δίσκο στο ταψί ρίχνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο.!!

Για το γλάσο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα εξής υλικά.!! Τις δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο που έχουμε κρατήσει τρία ποτήρια νερό δέκα κουταλιές
της σούπας κακάο είκοσι κουταλιές της σούπας ζάχαρη έξι κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να διαλυθούν.!!
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το γλάσο.!!
Το ρίχνουμε πάνω στο πεντεσπάνι το απλώνουμε και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.!! 🌺🌺

smart

Η Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κωκ Ταψιού

Κώκ Ταψιού

Παντεσπάνι
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ,
1 βανίλια!!

Κρέμα
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεμ κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεμ.αλευρι,
1 βανίλια,
5Ο γρ βούτυρο!!!

Γλασσο Σοκολάτας
25Ο γρ κουβερτουρα,
25Ο κρέμα γάλακτος πλήρες,
2 κ.σ.βιταμ!

Εκτέλεση

Χτυπάμε αυγα-βανιλια-ζαχαρη!! Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά
με μαριζ!Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνουμε το μίγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο! Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!Και στην συνέχεια το κόβουμε σε 2 οριζόντια
κομμάτια!

Κρέμα
Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ!!!!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε! Ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο! Βάζουμε τον ένα πάτο στο ταψί ρίχνουμε την καυτή κρέμα και κλείνουμε με το δευτερο παντεσπανι

Γλασσο Σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί! Σπάμε μέσα την κουβερτουρα!! Ανακατεύουμε να ενωθούν! Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιταμ! Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λεία! Οταν κρυώσει το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό!

Καλή Υγεία να έχετε.

ΠΗΓΗ: Sofia Kwstas 

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες σαγανάκι….μια συνταγή που την έχετε λατρέψει
Επόμενο άρθροΣουφρόπιτα