Πώς να φτιάξετε το Εκμέκ Τσουρέκι βήμα προς βήμα, με απλά υλικά.Ποια είναι τα μυστικά για να πετύχετε την τέλεια υφή και γεύση.

Υλικά:

12 φέτες τσουρέκι
(τα έκοψα σε πάχος δυο δάχτυλα )
Το ταψάκι μου είναι 24Χ35
αν έχετε πιο μεγάλο κόβετε και τις ανάλογες φέτες έτσι ώστε να καλύψει κάτω και φυσικά διπλασιάζετε και τα υπόλοιπα υλικά.

Για το σιρόπι:
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
Μια τσιμπιά κανέλα
1 ξύλο κανέλας
Λίγη φλούδα λεμονιού
Μισό χυμό λεμόνι

Για την κρέμα:
1 ½ λίτρο γάλα
2 βανίλιες βανιλίνη
100 γρ ζάχαρη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση μπανάνα
10 γρ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο

Για το γαρνίρισμα:
600 γρ σαντιγί
Μια τσιμπιά αλάτι
3 κουτάλια ζάχαρη
50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Κόβω τις φέτες από το τσουρέκι τις βάζω στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι:
Βάζω τα υλικά μου σε κατσαρολάκι και ανακατεύω από την ώρα που θα πάρει βράση βράζω για 3 λεπτά. Αφαιρώ την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
Μόλις βγάλω το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο περιχύνω με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο να ρουφήξει και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα:
Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα.Αποσύρω από την εστία και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύω γρήγορα μέχρι να διαλυθεί όλο το βούτυρο,αδειάζω πάνω στο τσουρέκι μου στρώνω ομοιόμορφα και αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Έπειτα το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάω τη σαντιγί την βάζω πάνω από την κρέμα στρώνω ομοιόμορφα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνω το σχέδιο.Βάζω πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.Στολίζω με λίγη κανέλα και χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης και κόβω σε επιθυμητά κομμάτια.

Καλή επιτυχία ♥️

H Υπέροχη Συνταγή είναι της κας Ekaterini Tsiflaidou

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό της “τεμπέλας”
Επόμενο άρθροΑρωματικό Χοιρινό Κατσαρόλας