Εργολάβοι

Υλικά

250 γρ. αμύγδαλα λευκά και 15 αμύγδαλα ακόμη για στόλισμα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. στέβια σε αναλογία με τη ζάχαρη 1:3
1 κάψουλα βανιλίνη
120 γρ. ασπράδια αβγού, περίπου τα ασπράδια από 4 αβγά

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και προσθέτουμε την άχνη, τη στέβια και τη βανιλίνη. Ρίχνουμε τα μισά ασπράδια (60 γρ.) και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
Την μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα ασπράδια. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Στη λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με φαρδύ στόμιο χωρίς δοντάκια. Δημιουργούμε δίσκους στο αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κενό ανάμεσα τους γιατί θα φουσκώσουν. Βάζουμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε εργολάβο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά φροντίζοντας να μην παραψηθούν αλλά να μείνουν μαλακοί εσωτερικά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5΄ να κρυώσουν. Αν θέλουμε κολλάμε 2 μαζί όσο είναι ζεστοί.
Συμβουλές
Στέβια 1:3 σημαίνει ότι αντιστοιχεί 1 όγκος στέβια σε 3 όγκους κρυσταλλικής ζάχαρης. Κάθε στέβια στη συσκευασία της γράφει την ισοδυναμία της με τη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με μπουτάκια κοτόπουλο…φαγητό με παιδικές αναμνήσεις
Επόμενο άρθροΤο πρωινό είναι πολύ σημαντικό…οπότε δώστε λίγο χρόνο