Η εύκολη ζύμη πίτσας σαν της Πιτσαρίας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την τέλεια σπιτική πίτσα. Εγώ τη φτιάχνω πάντα και δεν μου περισσεύει ούτε κομμάτι. Είναι αφράτη, τραγανή και γίνεται ο τέλειος καμβάς για να βάλετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως για παράδειγμα την απίθανη πίτσα “Μαργαρίτα”.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Zύμη πίτσας σαν της Πιτσαρίας

Μια συνταγή για εύκολη ζύμη πίτσας σαν της Πιτσαρίας, η οποία είναι τόσο νόστιμη που δεν θα πιστεύετε πόσο απλά φτιάχνεται. Αυτή η ζύμη είναι έτοιμη μέσα σε μία μέρα, είναι ιδανική για αρχάριους και εγώ την χρησιμοποιώ πάντα, γιατί το αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο!
Ingredients
Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας, θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Αλεύρι τύπου 00
- 650 γρ. Χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω
- 2 κ.γ. Αλάτι
- 1 ½ κ.γ. Μέλι
- 2 κ.γ. Ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη ζύμη.
1. Σε ένα μπολ βάζω τα 200 γρ. από το νερό. Προσθέτω τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω για λίγα λεπτά, μέχρι να διαλυθούν και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2. Σε ένα άλλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζω πρώτα το αλεύρι. Προσθέτω το μείγμα με τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύω. Στο μίξερ χρησιμοποιώ πάντα τον γάντζο για ζύμη. Μετά από λίγα λεπτά ζυμώματος, προσθέτω το αλάτι και συνεχίζω το ζύμωμα για λίγα ακόμα λεπτά σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα.
3. Σχηματίζω τη ζύμη σε μία μπάλα και την αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζω καλά. Προσέχω να μην έχει ρεύματα ο χώρος που θα την αφήσω, ίσως σε ένα ντουλάπι ή στον φούρνο (σβηστό φυσικά!).
4. Μετά από δύο ώρες, η ζύμη θα έχει μεγαλώσει σε μέγεθος. Την βγάζω και ξεκινάω να κάνω διπλώματα. Την διπλώνω τέσσερις φορές και την αφήνω για άλλη μία ώρα σκεπασμένη.
5. Μετά από αυτή την ώρα, χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου 250 γρ. το καθένα και τα αφήνω να ξεκουραστούν για τουλάχιστον δύο ώρες. μετά από αυτόν τον χρόνο, μπορώ είτε να τα χρησιμοποιήσω αμέσως είτε να τα βάλω στο ψυγείο.
6. Βάζω τα μπαλάκια της ζύμης σε λαδωμένα ταψιά. Με τις άκρες των δαχτύλων μου, πιέζω τη ζύμη από το κέντρο προς τα έξω για να σχηματίσω τον κύκλο της πίτσας. Είμαι απαλή γιατί θέλω η ζύμη να γίνει αφράτη σαν σφουγγάρι.
7. Την αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ενώ ο φούρνος μου ζεσταίνεται. Μετά προσθέτω τη σάλτσα και τα αγαπημένα μου υλικά. Δεν ξεχνάω λίγη ρίγανη και αλάτι. Ψήνω στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Πάντα προσθέτω φρέσκο βασιλικό πριν σερβίρω!
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η σπιτική πίτσα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Διάρκεια: Η ζύμη πρέπει να ξεκουραστεί καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για να γίνει αφράτη και να φουσκώσει σωστά.
- Άνοιγμα: Κατά το άνοιγμα της ζύμης, μην χρησιμοποιήσετε πλάστη. Πιέστε τη ζύμη με τα δάχτυλα από το κέντρο προς τα έξω για να μην φύγει ο αέρας και να γίνει αφράτη.
- Ψήσιμο: Ψήστε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C αν είναι δυνατόν, για να γίνει τραγανή απ’ έξω και αφράτη μέσα.