Οι καλύτερες κρέμες για κέικ

8 φοβερές κρέμες για κέικ που φτιάχνονται στο τζάμπα
_________________________________________________
Αυτές οι 8 κρέμες θα δώσουν σε κάθε επιδόρπιο ιδιαίτερη γεύση.
Και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ή προσπάθεια για να τα φτιάξετε.

_________________________________________________
Κλασική κρέμα για κέικ
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

500 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 κουτ βανίλια
50 γρ αλεύρι
4 κρόκοι αυγών

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το γάλα να βράσει.
Ρίξτε το ζεστό γάλα στη μάζα των αυγών, ανακατέψτε. Βάλτε τη μάζα που προκύπτει στη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι
να πήξει.

_________________________________________________
Κρέμα Βουτύρου γενικής χρήσης
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο βούτυρο
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη άχνη
μια πρέζα βανίλια

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Σπάστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Βάλτε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μην τ αφήσετε στο μάτι της κουζίνας.
Όταν πάρετε μια πηχτή μάζα, αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τη μάζα, περιμένετε μέχρι να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο σε ένα μπολ με την άχνη. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο βούτυρο και μια πρέζα βανίλια για γεύση. Φυλάσσετε στο ψυγείο, απλώστε μόνο σε κρυωμένα κέικ.
_________________________________________________
Κρέμα με Ζαχαρούχο γάλα και αυγά
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ βούτυρο
100 g Ζαχαρούχο γάλα
2 κρόκοι
μια πρέζα βανίλια ή 30-50 g λικέρ

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με το Ζαχαρούχο γάλα.
Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους των αυγών.
Για γεύση, προσθέστε βανίλια ή άλλο μπαχαρικό, το λικέρ είναι επίσης κατάλληλο.
_________________________________________________
Κρέμα Ζαχαρούχου γάλακτος και βουτύρου
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο βούτυρο

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Χτυπάμε το βούτυρο και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

_________________________________________________
Κρέμα από σιμιγδάλι
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κσ σημιγδάλι
1 κουτ.γλ Ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ βούτυρο
1 κρόκος
1 κουτ ζάχαρη βανίλιας

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη βανίλιας. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με λίγο νερό, ρίχνουμε το μείγμα που προκύπτει σε ζεστό γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε καλά τον κρόκο με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει μια αφράτη ομοιογενής μάζα. Προσθέστε χυλό σιμιγδαλιού σε αυτό σε μικρές μερίδες, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, έτσι ώστε η κρέμα να είναι πλούσια και ελαφριά.
_________________________________________________
Τυρί κρέμα “Μασκαρπόνε”
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ τυρί κότατζ (18%)
200 ml κρέμα γάλακτος (33%)

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Τρίψτε το τυρί κότατζ από ένα κόσκινο (κατά προτίμηση δύο φορές). Ρίχνουμε κρύα κρέμα.
Χτυπάμε τη μάζα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα.
_________________________________________________
Κρέμα για εκλέρ
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ ζάχαρη βανίλιας
1,5 φλιτζάνια γάλα
2 κουτ λιωμένο βούτυρο
2 κουτ αλεύρι

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι και τα αυγά να εξαφανιστούν οι σβώλοι. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη στο μείγμα του αλευριού σε λεπτή ροή, ανακατεύουμε ζωηρά με μια σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα που προκύπτει σε μια μικρή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, να πήξει. Είναι σημαντικό να μην βράσει η κρέμα!
Μετά από αυτό, αφαιρέστε την κρέμα για τα εκλέρ από τη φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και μετά βάζουμε στο ψυγείο γρήγορα
βάλτε σε πάγο ή κρύο νερό.

_________________________________________________
Κρέμα βουτύρου “Πέντε λεπτά”
_________________________________________________

◆Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
100 ml γάλα
1 φακελάκι βανιλίνη

◆Ξεκινήστε το μαγείρεμα:

Βράστε το γάλα και ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου. Συνδέστε όλα τα υλικά.
Χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι η μάζα να γίνει ομοιογενής και μαργαριταρένια.
χρώματα (περίπου 3-5 λεπτά).

#καλοκαίρι #συνταγές #συνταγή #κέικ #σαλάτα #κάντε το μόνοι σας
________________________________________________
Τα κάνουμε όλα σύμφωνα με τις παλιές, δοκιμασμένες συνταγές των μαμάδων και των γιαγιάδων μας.
Πάντα όμως με λίγο αυτοσχεδιασμό, που κάνει το φαγητό μας μοναδικό.

ΠΗΓΗ: Вкусные рецепты

Προηγούμενο άρθροΠατάτα με κιμά και μανιτάρια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για το Χατσαπούρι !