Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας, ποιος μπορεί να αντισταθεί; Εγώ την φτιάχνω συχνά γιατί είναι γρήγορη, με ό,τι υλικά έχω στο ψυγείο, και πάντα γίνεται ανάρπαστη. Σήμερα θα σας δείξω πώς την έκανα με σέλινο, ζαμπόν και τυριά.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια (εγώ έβαλα σέλινο, αλλά μπορείτε ό,τι θέλετε)
4 κουταλιές της σούπας λάδι
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, ένταμ, ό,τι έχετε)
250 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια (εγώ τις σωτάρισα λίγο με λίγο λαδάκι)
Πιπέρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
6 φύλλα κρούστας
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποίο ζυμαρικό θέλετε εγώ χρησιμοποίησα σέλινο
Ένα πακέτο το έβρασα, το σουρωσα και το περιεχυσα με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι…
Συμπλήρωσα με φέτα τριμμένη, κίτρινα τυριά τριμμένα, ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια, τρεις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κυβακια
( Τις σωταρισα για λίγο και έβαλα μέσα στο μίγμα και το λαδακι) Πιπέρι και δύο αυγά ανακατεμένα σε μια φλυτζάνα γάλα
Λαδωσα ένα ταψί 25 χ 35 και άπλωσα τρία φύλλα λαδωμένα ένα ένα…
Έβαλα την γέμιση, έκλεισα τα φύλλα που περίσσευαν και έβαλα από πάνω αλλά τρία λαδωμένα φύλλα…
Έκοψα ότι περισευε, λαδωσα όλη την επιφάνεια της πίτας και την χάραξα σε μερίδες…
Εψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ( μέχρι που ροδοκοκκινησε)
Εύκολα και γρήγορα έφτιαξα ένα όμορφο φαγητό…..
