Το Εύκολο Κοτόπουλο Λεμονάτο είναι η ιδανική συνταγή για εμάς που βιαζόμαστε, επειδή μπορώ να το φτιάξω σε μόλις 10 λεπτά, ώστε να έχω ένα χυμώδες και πεντανόστιμο γεύμα, λοιπόν ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες της καθημερινής μας κουζίνας, άρα είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γρήγορο και θρεπτικό πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Εύκολο Κοτόπουλο Λεμονάτο
Φτιάξτε το Εύκολο Κοτόπουλο Λεμονάτο σε μόλις 10 λεπτά! Μια γρήγορη, απλή και χυμώδης συνταγή με λεμόνι και κρασί, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα.
Ingredients
- (Μερίδες: 2)
- 500 γρ. Ψαρονέφρι Κοτόπουλου
- 1/2 κούπα Λευκό Κρασί
- 1/2 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Χυμός από 1 Λεμόνι
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 1 κ.σ. Μέλι
- Αλάτι & Πιπέρι
- Φρέσκος Ψιλοκομμένος Μαϊντανός
- Ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)
Instructions
Προετοιμασία Κοτόπουλου.
Πρώτα από όλα, κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Στη συνέχεια, βάζω το αλεύρι σε ένα πιάτο και καλύπτω καλά τα κομμάτια κοτόπουλου, αλλά φροντίζω να τινάξω καλά το καθένα για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σοτάρισμα και Καρύκευμα.
Τώρα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτω το κοτόπουλο και το μαγειρεύω από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Ενώ ψήνεται, καρυκεύω το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μου.
Ολοκλήρωση της Σάλτσας.
Στη συνέχεια, ρίχνω προσεκτικά το λευκό κρασί στο τηγάνι. Το αφήνω να εξατμιστεί για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς αυτό θα αφαιρέσει το αλκοόλ και θα κρατήσει το άρωμα. Μετά, προσθέτω τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 5 λεπτά, ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί τελείως εσωτερικά και να καλυφθεί από την μεταξένια σάλτσα λεμονιού. Απολαμβάνω το Εύκολο Κοτόπουλο Λεμονάτο αμέσως!
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Tips για το Εύκολο Κοτόπουλο Λεμονάτο
- Μέλι: Αν δεν έχετε μέλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη καστανή ζάχαρη, γιατί προσθέτει μια γλυκιά νότα που εξισορροπεί την οξύτητα του λεμονιού.
- Σάλτσα: Για να γίνει η σάλτσα ακόμα πιο πηχτή και βελούδινη, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος μισό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Γαρνιτούρα: Το πιάτο αυτό ταιριάζει απίστευτα με ρύζι, πουρέ ή με τις δικές σας baby πατάτες.
- Κρασί: Μην παραλείψετε το κρασί, επειδή δίνει βάθος στη γεύση, ωστόσο αν δεν θέλετε αλκοόλ, αντικαταστήστε το με ζωμό κοτόπουλου.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










