Mια πανεύκολη, αλλά και πεντανόστιμη, ζαμπονοτυρόπιτα, που θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν! Είναι μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις είτε σε ένα μεγάλο ταψί είτε σε ατομικές μερίδες για το σχολείο των παιδιών ή για το γραφείο. Το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο, που δεν θα μείνει ούτε φυλαράκι!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα

ζαμπονοτυρόπιτα

Ανακάλυψε την πιο εύκολη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανή σφολιάτα και πλούσια γέμιση! Το απόλυτο σνακ για το σχολείο ή για το σπίτι που θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

Για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη πίτα, θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 500 γρ. παριζάκι (ή ζαμπόν), τριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 3/4 της κούπας κέτσαπ
  • 1 αυγό

Instructions

Προετοιμασία της γέμισης

Σε μια μεγάλη λεκάνη, τρίβουμε την παριζάδα στο χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τυριά και την κέτσαπ και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Πάνω σε αυτό στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε καλά τις άκρες για να κλείσει η πίτα και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Σ' ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό και το αλείφουμε με ένα πινέλο σιλικόνης πάνω στην πίτα για να πάρει ωραίο χρώμα.

Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά. Μετά το δεκάλεπτο, κλείνουμε τον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί θα χαθεί η θερμοκρασία και η σφολιάτα θα ξεφουσκώσει. Η δική σας ζαμπονοτυρόπιτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά.

Τελευταία βήματα

Μόλις η ζαμπονοτυρόπιτα βγει από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια. Είναι πανεύκολη, αλλά και πεντανόστιμη. Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή ειναι της κας Mata Leventzoni

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Ζαμπονοτυρόπιτα

  • Η γέμιση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι αλλαντικά και τυριά θέλεις, αρκεί να τα τρίψεις ή να τα ψιλοκόψεις για να ανακατευτούν καλύτερα με την κέτσαπ.
  • Το ψήσιμο: Το μυστικό για μια φουσκωτή και τραγανή σφολιάτα είναι να μην ανοίξεις καθόλου την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Ατομικές μερίδες: Αν θέλεις να φτιάξεις ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες, κόψε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα, βάλε λίγη γέμιση στη μία άκρη και δίπλωσε το σε τρίγωνο ή τετράγωνο.