Διαφήμιση

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα με ζαχαρουχο είναι μία γλυκιά πίτα που αγαπούν όλοι στην οικογένεια. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και χωρίς φύλλο.

Η γέμιση της κολοκυθόπιτας με ζαχαρουχο αποτελείται από κολοκυθάκια, ζαχαρούχο γάλα, αυγά, βούτυρο και αλεύρι. Τα υλικά αυτά συνδυάζονται αρμονικά και δημιουργούν μια γλυκιά και αρωματική γέμιση.

Η κολοκυθόπιτα με ζαχαρουχο ψήνεται σε μέτριο φούρνο για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Η δική μου εμπειρία

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω γλυκιά κολοκυθόπιτα με ζαχαρουχο και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Η γέμιση ήταν πεντανόστιμη, με ισορροπημένη γεύση γλυκύτητας. 

Θα πρότεινα αυτή τη συνταγή σε όσους αγαπούν τις γλυκιές πίτες. Είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και από αρχάριους.

Βαθμολογία

Γεύση: 5/5 Εύκολη παρασκευή: 5/5 Αρμονία υλικών: 5/5 Συνολικό αποτέλεσμα: 5/5

Υλικά

Διαφήμιση

300 γρ αλεύρι
3 αυγά
1,5 κιλό κολοκυθάκια
Μαγειρική σόδα
50 γρ βούτυρο
ηλιέλαιο
380 γρ ζαχαρουχο γάλα

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ξεκινάμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό μπολ αλατίζουμε με 2-3ς πρέζες αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για να βγάλει τα υγρά

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ρίχνουμε μέσα την σόδα το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι
Μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί και αυτό και να γίνει ένα λείο μείγμα. Μετά ξεκινάμε παίρνουμε με τις χούφτες μας τα κολοκυθάκια τα στίβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ

Διαφήμιση


Στη συνέχεια στο μείγμα με το ζαχαρούχο ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ν’ αρχίσει να απορροφιέτε το αλευρι όταν πλέον έχει απορροφηθεί το αλεύρι πλήρως και έχουμε μία  κολλώδη ζύμη την αδειάζουμε μέσα στα κολοκυθάκια αρχίζουμε και το ανακατεύουμε όλα μαζί

Μετά σε ένα ταψάκι το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε και αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα με το κολοκύθι και το ψήνουμε στους 200°. για 60 λεπτά τσεκάρουμε και με οδοντογλυφίδα ότι είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει κόβουμε και καλή σας όρεξη

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Διαφήμιση


Διαφήμιση