Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
Η γλυκιά κολοκυθόπιτα με ζαχαρουχο είναι μία γλυκιά πίτα που αγαπούν όλοι στην οικογένεια. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και χωρίς φύλλο.
Η γέμιση της κολοκυθόπιτας με ζαχαρουχο αποτελείται από κολοκυθάκια, ζαχαρούχο γάλα, αυγά, βούτυρο και αλεύρι. Τα υλικά αυτά συνδυάζονται αρμονικά και δημιουργούν μια γλυκιά και αρωματική γέμιση.
Η κολοκυθόπιτα με ζαχαρουχο ψήνεται σε μέτριο φούρνο για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η δική μου εμπειρία
Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω γλυκιά κολοκυθόπιτα με ζαχαρουχο και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Η γέμιση ήταν πεντανόστιμη, με ισορροπημένη γεύση γλυκύτητας.
Θα πρότεινα αυτή τη συνταγή σε όσους αγαπούν τις γλυκιές πίτες. Είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και από αρχάριους.
Βαθμολογία
Γεύση: 5/5 Εύκολη παρασκευή: 5/5 Αρμονία υλικών: 5/5 Συνολικό αποτέλεσμα: 5/5
Υλικά
300 γρ αλεύρι
3 αυγά
1,5 κιλό κολοκυθάκια
Μαγειρική σόδα
50 γρ βούτυρο
ηλιέλαιο
380 γρ ζαχαρουχο γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό μπολ αλατίζουμε με 2-3ς πρέζες αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για να βγάλει τα υγρά
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ρίχνουμε μέσα την σόδα το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι
Μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί και αυτό και να γίνει ένα λείο μείγμα. Μετά ξεκινάμε παίρνουμε με τις χούφτες μας τα κολοκυθάκια τα στίβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ
Στη συνέχεια στο μείγμα με το ζαχαρούχο ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ν’ αρχίσει να απορροφιέτε το αλευρι όταν πλέον έχει απορροφηθεί το αλεύρι πλήρως και έχουμε μία κολλώδη ζύμη την αδειάζουμε μέσα στα κολοκυθάκια αρχίζουμε και το ανακατεύουμε όλα μαζί
Μετά σε ένα ταψάκι το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε και αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα με το κολοκύθι και το ψήνουμε στους 200°. για 60 λεπτά τσεκάρουμε και με οδοντογλυφίδα ότι είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει κόβουμε και καλή σας όρεξη
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γλυκές κολοκυθόπιτες
Υλικά
1 πακέτο έτοιμες κρούστες/300 γρ./
400 γρ τριμμένη κολοκύθα
150 γρ ζάχαρη
150 γρ καρύδια
70 γρ λάδι
70 γρ λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο το ραντίζουμε και αυτό με βούτυρο στη συνέχεια γυρίζουμε τα δυο βουτυρωμενα φύλλα με την την στενη πλευρα προς τα εμας, σκορπάμε επάνω στο φυλλο τριμμένη κολοκύθα μαζί με λιγη ζάχαρη και καρύδι
και ξεκινάμε και το διπλώνουμε σε στυλ ρόλου και το βάζουμε μέσα σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση. Οταν γεμίσουμε το ταψί μας με τα ρολά τότε με το υπόλοιπο βούτυρο τα αλείφουμε πολύ καλά από επάνω σχεδόν βάζουμε όλο το βούτυρο
και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Εάν θα φύλλα μας είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση που συνήθως χρειάζετε.
Καλή Επιτυχία
Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ