Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί ένα φανταστικό ζελέ επιδόρπιο, ένα γλυκό ψυγείου που είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ και είναι ιδανικό για να δροσιστείς τις ζεστές μέρες. Η απλότητα και η υπέροχη γεύση του το κάνουν τέλειο για κάθε περίσταση, από μια απλή βραδιά στο σπίτι μέχρι ένα τραπέζι με καλεσμένους.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ζελέ επιδόρπιο
Ανακαλύψτε μια υπέροχη και γρήγορη συνταγή για ζελέ επιδόρπιο με μόλις λίγα υλικά. Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με γεύση σοκολάτας, ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το δροσερό γλυκό, θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστο
- 80 γρ. Ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. Ζαχαρούχο γάλα
- 25 γρ. Κακάο
- 100 γρ. Κρύο νερό
- 20 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις το πιο εύκολο ζελέ επιδόρπιο.
1. Αρχίζω ρίχνοντας τη ζελατίνη στο μπολ με το κρύο νερό και την αφήνω να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν ζύμη.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Χωρίζω το μείγμα του γιαουρτιού σε δύο ίσα μέρη. στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σοκολατένια μάζα.
4. Βάζω το μπολ με τη ζελατίνη στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα με σύντομες παλμικές κινήσεις, μέχρι να λιώσει τελείως. προσέχω να μη βράσει.
5. Ρίχνω την υγρή ζελατίνη στα δύο μπολ, μοιράζοντας την ποσότητα εξίσου και ανακατεύω.
6. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή μικρές φόρμες σιλικόνης για μάφιν. ρίχνω το λευκό μείγμα στη φόρμα και από πάνω το σοκολατένιο, δημιουργώντας δύο στρώσεις.
7. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σφίξει καλά.
Χρήσιμα Tips για το Ζελέ
- Ποσότητα: Η ποσότητα των υλικών που αναφέρεται είναι για μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., αλλά μπορείς να την προσαρμόσεις ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις.
- Ζελατίνη: Μην αφήσεις τη ζελατίνη να βράσει, γιατί θα χάσει την ικανότητά της να πήζει. απλά τη ζεσταίνεις μέχρι να γίνει υγρή.
- Εναλλακτικές: Αντί για κακάο, μπορείς να προσθέσεις καφέ για μια πιο έντονη γεύση ή ακόμα και χρωστικές για να φτιάξεις πολύχρωμο ζελέ.