Ποιος δεν αγαπάει τα ζουμερά μπιφτέκια; Είμαι σίγουρη ότι όλα τα σπίτια έχουν τη δική τους, μυστική συνταγή, γι’ αυτό κι εγώ σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι δοκιμασμένη και σου εγγυώμαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι απίστευτα νόστιμο. Το μυστικό μου είναι ο συνδυασμός του χοιρινού και του μοσχαρίσιου κιμά, καθώς και η προσθήκη της φέτας που τα απογειώνει!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπιφτέκια με φέτα

Μπιφτέκια με φέτα

Μάθε πώς να φτιάχνεις τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια με φέτα, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, μαζί με κεφαλοτύρι και φέτα. Αυτή η απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου, αφού έχει όλα τα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια υφή και γεύση. Είναι ιδανικά για το τραπέζι σου, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξεις αυτή την απολαυστική συνταγή, θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. χοιρινό κιμά, από λαιμό
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
  • 100 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (εγώ δεν βάζω πάντα)
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 20 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη ή σπασμένη με το χέρι
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ψήσιμο
  • Πιπέρι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. τρίβω το κρεμμύδι απευθείας πάνω από το μπολ, χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και τον προσθέτω κι αυτόν στον κιμά.

2. Έπειτα, ρίχνω στο μείγμα το τριμμένο ψωμί, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνω όλα τα υλικά με τα χέρια μου για αρκετή ώρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

3. Καλύπτω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα αρώματα θα ενωθούν και ο κιμάς θα σφίξει. Μπορείς να το αφήσεις στο ψυγείο ακόμα και για 24 ώρες, για καλύτερο αποτέλεσμα.

4. Παίρνω μια ποσότητα από τον κιμά και την πλάθω σε μπάλα, σε μέγεθος μανταρινιού. την πιέζω μέσα στις παλάμες μου ώστε να πλατύνει και βάζω στο κέντρο της ένα κομμάτι φέτα. Kλείνω προσεκτικά τον κιμά γύρω από τη φέτα και πλάθω ξανά σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα, φροντίζοντας η φέτα να είναι καλυμμένη παντού.

5. Ψήνω τα μπιφτέκια στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. εναλλακτικά, τα ψήνω στον φούρνο, σε ένα ταψί με λίγο νερό και ελάχιστο λάδι, για 30-40 λεπτά.

Photo: Οινοψητοπωλείο Σαράνταινα Γαρδίκι Φθοιώτιδος

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Ο κιμάς: Η χρήση ανάμεικτου κιμά, χοιρινού και μοσχαρίσιου, κάνει τα μπιφτέκια πιο ζουμερά και πιο γευστικά.
  • Το ψωμί: Το τριμμένο ψωμί βοηθάει το μείγμα να δέσει και να μη διαλυθεί κατά το ψήσιμο, ενώ του δίνει και αφράτη υφή.
  • Το ψήσιμο: Το ψήσιμο στο φούρνο είναι ιδανικό αν θέλεις να αποφύγεις τη χρήση λαδιού, ενώ το ψήσιμο στο γκριλ δίνει πιο τραγανή κρούστα.