Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά:

Ολα τα μετράμε με το ιδιο ποτηρι 220γρ
260γρ σπασμένα φύλλα κρούστας
2 ποτήρια γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια φέτα (τριμμένη)
2 φλιτζάνια βρασμένο μπρόκολο (ψιλοκομμένο)
Τριμμένο γκούντα για το πασπάλισμα
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση:

Κόψτε τα σπασμένα φύλλα κρούστας σε μικρότερα κομμάτια και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά ριξτε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεψτε. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
Προσθέστε στο μπολ τη φέτα, το μπρόκολο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε τα σπασμένα φύλλα κρούστας στο μπολ με το μείγμα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λαδώστε ένα πυρεξ και αδειάστε μέσα το μείγμα της πίτας. Πασπαλίστε με τριμμένο γκούντα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως σπανάκι, πράσο ή πιπεριές.
Για μια διαφορετικη γεύση μπορειτε να προσθέστε αλλαντικά

Προηγούμενο άρθροΤούρτα βραστή: Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή!
Επόμενο άρθροΤο Απόλυτο γλυκάκι του Καφέ