Το σιροπιαστό κέικ των 3 λεπτών είναι η τέλεια λύση όταν θέλεις ένα νόστιμο γλυκό αλλά δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Με ελάχιστα υλικά και ακόμα λιγότερο κόπο, φτιάχνεις ένα ζουμερό και λαχταριστό γλυκό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου!
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το κέικ, θα χρειαστούμε:
Για το κέικ:
- 3 Αυγά
- 3 κ.σ. Ζάχαρη
- 3 κ.σ. Γάλα
- 3 κ.σ. Φυτικό λάδι
- 3 κ.σ. Σιμιγδάλι
- 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πακέτο Βανίλια (5 γραμμάρια)
- 1 πακέτο Μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια Γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη (μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα)
- (Το μέγεθος του φλιτζανιού: 200 ml)
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Πρώτα, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέτω το γάλα, το φυτικό λάδι, το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
3. Τέλος, προσθέτω τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μικρό, ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ που έχω λαδώσει.
5. Ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζω το σιρόπι. ανακατεύω τη ζάχαρη με το γάλα (το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
7. Βγάζω το κέικ από τον φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά. μετά από τα δέκα λεπτά, το περιχύνω με το κρύο σιρόπι.
8. Αφήνω το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο.
9. Μόλις κρυώσει, μπορώ να το κόψω και να το σερβίρω με όποια διακόσμηση μου αρέσει, όπως τριμμένη σοκολάτα ή κανέλα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 3-5 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30-40 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45-50 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για το σιρόπιασμα και την ψύξη.
Χρήσιμα Tips για το Σιροπιαστό Κέικ
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σιροπιαστό κέικ των 3 λεπτών σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Σιρόπι: Το σιρόπι είναι με γάλα και όχι με νερό, γι’ αυτό και πρέπει να το προσθέσεις στο κέικ αφού κρυώσει λίγο, για να το απορροφήσει σωστά.
- Ζάχαρη: Μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι, αν δεν θέλεις το γλυκό σου πολύ γλυκό.
- Σερβίρισμα: Στο τέλος, μπορείς να το σερβίρεις με παγωτό ή τριμμένη καρύδα.
recipesmaking.com








