Μικρά μπριός γεμιστά με κρέμα γάλακτος, σαντιγι και τυρί ricotta

Συστατικά

για τα μπριός

γάλα 300 γρ
αλεύρι 500 γρ
βούτυρο 50 γρ
μαγιά μπύρας 15 γρ
αλάτι 5 γρ

για την κρέμα τυριού
τυρί κότατζ 170 γρ
σαντιγύ
150 ml λεμόνι
1 ξύσμα

για την κρέμα γάλακτος
γάλα 200 ml
κορν φλαουερ 30 γρ
ζάχαρη 40 γρ
μέλι 1 κουτ.γλ

Η συνταγή μας είναι ένα ριμέικ της “υποτιθέμενης” αρχικής συνταγής επειδή αυτό παραμένει μυστικό.
Αυτά είναι μικρά μπριός γεμιστά με κρέμα γάλακτος, σαντιγι και τυρί ricotta, πολύ νόστιμα και αγαπημένα σε όλους σε σημείο που η συνταγή έχει αντιγραφεί από όλα τα ζαχαροπλαστεία συμπεριλαμβανομένης και μιας μεγάλης αλυσίδας που μετονόμασε σε νιφάδες χιονιού.

Πώς να φτιάξετε τα μπριος χιονούλες

Βήμα 1
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά μπύρας στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τ ανακατεύουμε όλα μαζι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και συμπαγή ζύμη
Βήμα 3
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες 3.
Βήμα 4
Μόλις περάσουν οι χρόνοι του φουσκώματος, αρχίστε να σχηματίζετε μπαλάκια των 25 γρ.  την καθεμία και πλάστε με τα χερια μέχρι να πάρετε στρογγυλές και ομοιογενείς μπάλες
Βήμα 5
Με ένα πινέλο κουζίνας αλειφουμε την επιφάνεια με ένα μείγμα κρόκου αυγού και γάλακτος και μετά ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 6
Φτιάχνουμε την κρέμα ρικοτα: Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη άχνη, τη σαντιγί και το ξύσμα λεμονιού.
Δουλέψτε τα γρήγορα μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα.

Για την κρέμα γάλακτος
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι και το κορν φλαουερ:
σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε τα πάντα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Βήμα 7
Μόλις ψηθούν αφήστε τα μπριος να ξεκουραστούν και να κρυώσουν.
Βήμα 8
Ανακατέψτε την κρέμα ρικότα και την κρέμα γάλακτος: τα βάζετε σε ένα σακούλι ζαχαροπλαστικης και γεμίζετε τα μπριος απο κάτω.
Βήμα 9
Πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη: οι νιφάδες χιονιού είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Αποθήκευση
Οι νιφάδες χιονιού διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑλμυρά τσουρέκια
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με πράσο