Συστατικά

Για το ΚΕΙΚ
1/2 φλιτζάνι / 115γρ Βούτυρο
1 κουτί / 395 g συμπυκνωμένου γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από ένα λεμόνι
2 φλιτζάνια / 240 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¾ φλιτζάνι / 200 ml γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Για την κρέμα/γκλασάρισμα
1 φλιτζάνι / 230 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια / 360 γρ. ζάχαρης αχνη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από ένα λεμόνι

Οδηγίες
Για το ΚΕΙΚ
Ανακατέψτε το ξύδι με το γάλα και αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά ενώ φτιάχνετε το μείγμα του κέικ.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεικιν και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, ανακατέψτε το βούτυρο και το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού, μέχρι το βούτυρο να είναι ελαφρύ και κρεμώ δες.
Θα πρέπει να διαρκέσει περίπου δύο λεπτά για να πάρει το βούτυρο την υφή αυτή.
Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπήστε για άλλα δύο λεπτά.
Τώρα προσθέστε το μισό άλευρι στο συμπυκνωμένο μείγμα γάλακτος και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέστε 1/2 του μείγματος γάλακτος και ξιδιού και χτυπήστε.
Επαναλάβετε ακόμη μια φορά μέχρι να προστεθεί το υπόλοιπο αλεύρι και το μείγμα (γάλακτος – ξυδιού) στο μείγμα του συμπυκνωμένου γάλακτος.
Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα σε 2 φόρμες
Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά στους 180 ° C μέχρις ότου βγει μία οδοντογλυφίδα που εισάγεται στη μέση του κέικ καθαρό
Αφαιρέστε τις φόρμες από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ από τις φόρμες και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
Για την Κρέμα/Γλασσάρισμα
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κτυπήστε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να εξομαλυνθεί.
Προσθέστε τη ζάχαρη σκόνη και αναμείξτε για 2 λεπτά ή έως ότου αρχίσει η πρόσμιξη του μείγματος.
Προσθέστε το ξύσμα ενός λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα για ακόμα ένα λεπτό ή έως ότου τα πάντα συνδυάζονται καλά, ξύνοντας κάτω τις πλευρές του μπολ όπως είναι απαραίτητο.
Αφού έχει κρυώσει εντελώς το κέικ απλώστε την κρέμα πάνω από το ένα κέικ και από πάνω βάλτε το άλλο.
Τέλος γλασσάρετε όλο το Κεικ απο πάνω με την υπόλοιπη κρέμα

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: thegardeningfoodie.com

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με τραγανή σφολιάτα
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με Ταχίνι