Το Ιμάμ Μπαϊλντί, ένα αγαπημένο πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα.
Η παρασκευή του μπορεί να φαντάζει μπελαλίδικη, όμως αξίζει τον κόπο, καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Υλικά:

4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Ελάχιστο νερό
Ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Μισή ντομάτα, ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τις μελιτζάνες:
4 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
Ελαιόλαδο

Για το φούρνο:
Ελαιόλαδο
Ξηρό θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε ελάχιστο νερό. Ρίξτε τα κρεμμύδια και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Μόλις σωθεί το νερο προσθέστε ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε στην άκρη.

Γεμίζω τις μελιτζάνες που έχω κόψει στη μέση, χαράξει, ξεπικρισει σε αλατόνερο, έχω ζεματισει ελαφρά, στραγγισει και τις έχω ψήσει στο γκριλ αλειμενες με ελαιόλαδο. Λίγο ελαιόλαδο από πάνω ξερό θυμάρι πανω στις μελιτζάνες και φούρνο να δέσουν όλα μαζί κάνα μισάωρο

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΠροβατίνα φρικασέ είναι πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΑυτή η συνταγή για τυραμισού είναι απλή και εύκολη