Η συνταγή που περιγράφετε μοιάζει πολύ με το Ιμάμ Μπαϊλντί, ένα παραδοσιακό πιάτο με μελιτζάνες, λαχανικά και ντομάτα, που όντως παντρεύει όλες τις γεύσεις του καλοκαιριού!

Υλικά:

8 μελιτζάνες τσακώνικες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 καρότο
2 κόκκινες πιπεριές
400 γρ. ντομάτες σε κυβάκια (χωρίς σπόρους και φλούδια)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. φέτα τριμμένη
2-3 πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προετοιμασία μελιτζανών:

Χαράξτε τις μελιτζάνες κατά μήκος, καθαρίζουμε τη φλούδα αφήνοντας μικρές λωρίδες.
Ρίξτε αλάτι στις χαρακιές και αφήστε τις να “ιδρώσουν” για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και σκουπίστε τις καλά.
Τηγανίστε τες σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Αφήστε τες να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το καρότο και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ανακατέψτε το δυόσμο.

Συναρμολόγηση:

Σε ένα ταψί στρώστε τις μελιτζάνες.
Γεμίστε τις μείγμα λαχανικών
Προσθέστε στο ταψι προαιρετικά βρασμένες πατάτες κομμένες σε φέτες.
Πασπαλίστε με φέτα χοντροτριμμένη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η Συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Κολοκυθάκια και Καπνιστό Σολομό
Επόμενο άρθροΔείτε τα μυστικά μου και κάνω τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο