Το Κέικ βραστό σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά που φτιάχνονται χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι τόσο απλή που μπορεί να την κάνει ακόμα και κάποιος αρχάριος, ενώ η γεύση του είναι πλούσια και μοναδική. Είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά για να συνοδεύω τον απογευματινό μου καφέ.

Υλικά

1 βιταμ
2 & 1/2 ποτήρια ζαχαρη
1 ποτήρι νερό
7 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
5 αυγά
1 & 1/2 ποτήρι φαρίνα
1 μπέικιν.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω βιτάμ νερό ζαχαρη και κακάο να πάρουν μια βράση και το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω τα αυγά και ρίχνω τον χυλό αφού έχω κρατήσει από αυτό 2 κουτάλες στην άκρη από το χυλό ρίχνω βανίλιες την φαρίνα και το μπέικιν.
Βουτυρώνω την φόρμα πολυ καλά και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου 40 λεπτά όταν το βγάλω από την φόρμα ρίχνω τον χυλό τις 2 κουτάλες που κράτησα από πάνω.

Κέικ βραστό σοκολατας πολυ αφράτο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ βραστό σοκολάτας σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Χυλός: Είναι πολύ σημαντικό ο χυλός σοκολάτας να είναι εντελώς κρύος πριν τον ανακατέψουμε με τα αυγά. Αν είναι ζεστός, θα «κόψει» το μείγμα.
  • Μαργαρίνη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αντί για μαργαρίνη, για πιο πλούσια γεύση.
  • Αφράτο: Η προσθήκη του μπέικιν πάουντερ, εκτός από το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, εξασφαλίζει ένα επιπλέον αφράτο αποτέλεσμα.
  • Γλάσο: Για ακόμα πιο πλούσιο γλάσο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη στον χυλό που κρατήσατε, πριν τον ρίξετε πάνω στο κέικ.

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της Βιργινία Κωστούλα

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου σας περιμένουν τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.