Κέικ βρώμης με τριμμένη καρύδα και τσιπ μαύρης σοκολάτας

Συστατικά

6 άτομα
3 αυγά L
125 ml. γάλα
125 ml. ηλιέλαιο
110 γρ. ζάχαρη
120 γρ. πλιγούρι βρώμης
90 γρ. τριμμένη καρύδα
100 γρ. τσιπ σοκολάτας (στην περίπτωσή μου μαύρη σοκολάτα για ζαχαροπλαστική)
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Εκτέλεση

Φόρμα: 20cm. σε διάμετρο, αφαιρούμενο, βουτυροαλευρωμένη και επενδεδυμένη με χαρτί ψησίματος (είναι πολύ σημαντικό το καλούπι να είναι 20 εκατοστά. Το κέικ δεν είναι μεγάλο και με αυτό το μέτρο θα επιτύχουμε ύψος.)

Στην περίπτωσή μου, πρέπει να φτιάξω πλιγούρι βρώμης στο σπίτι, είναι πολύ απλό:
Βάζουμε ολόκληρη τη βρώμη σε μπλέντερ, κτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα και σε 1 λεπτό
έχουμε το πλιγούρι βρώμης μας
Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπάμε, Γάλα και χτυπήστε ελαφρά, Βανίλια χτυπήστε ελαφρά
Τριμμένη καρύδα, χτυπήστε ελαφρά, Πλιγούρι βρώμης και χτύπησε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ καο χτυπάμε
Σπάζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε τη ζύμη στο καλούπι, βάζουμε στο φούρνο για 45 ‘ελέγξτε με οδοντογλυφίδα ότι βγαίνει στεγνή.
Αφήστε να κρυώσει για 15 ‘πριν αφαιρέσετε το χαρτί ψησίματος
Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν αφαιρέσετε τη βάση από το καλούπι
Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα εάν θέλουμε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΜπατζίνα….η πίτα της γιαγιάς μου