Μαλακά κουλουράκια με αχλάδι

Έχουμε μια αχλαδιά στην αυλή που πεφτουν τα αχλάδια, τίποτα δεν μένει στο δέντρο. Δεν ξέρω την ποικιλία, είναι νόστιμα και όχι τόσο νερουλά, αλλά δεν είναι το τυπικό χειμωνιάτικο αχλάδι…
Αλλά, φυσικά, κάθε δώρο της φύσης το βλεπουμε με ευγνωμοσύνη στην φύση για τον πλούτο που μα δίνει.
Εκτός από κομπόστα αυτά τα αχλάδια είναι ιδανικά για άλλα πραγματα, τώρα σας παρουσιάζω το δικό μου

Προϊόντα

Αχλάδια 2
Αυγό 1
Ζάχαρη 1 κ.γ
Μέλι 1 κ.γ
Μπέικιν πάουντερ 1
Αρωμα τροφίμων της επιλογή σας, πρόσθεσα μερικές σταγόνες λεμόνι
Αλεύρι 1 φλιτζάνι περ
Λάδι 1-2 κ.σ

Παρασκευή

Έπλυνα και έκοψα τα αχλάδια. Καθάρισα από το κουκούτσι και έτριψα μέχρι τη φλούδα, δηλαδή δεν τα ξεφλούδισα, αλλά έβγαλα τη φλούδα στο τρίψιμο.
Τους πρόσθεσα τη ζάχαρη και το μέλι και μετά το μπέικιν πάουντερ, οπότε η ζάχαρη και το μέλι διαλύονται εύκολα.
Ανακατεύω με ένα πιρούνι. Τώρα πρόσθεσα το αυγό και το λάδι, μετά το άρωμα και το αλεύρι. Πρέπει να γίνει μια πηχτή και κολλώδης ζύμη.

Να πέφτει βαριά από το κουτάλι. Τώρα είναι η ώρα αν θέλετε να προσθέσετε σταφίδες, μου άρεσε η ιδέα αυτή που πήρα από κουλουράκια με μήλα και σταφίδες.
Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι, περνουμε και βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αυτό το μείγμα κάνει 12 μεγάλα κουλουρια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν, περίπου 15/20 λεπτά.

Σας εύχομαι μια ευχάριστη μέρα!

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ογκρατέν…θα γλείφετε τα δαχτυλά σας
Επόμενο άρθροΤηγανιτό Φιλέτο ψαριού αλά κρεμ