Υλικά

Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε:

5 αυγά
1 φλιτζάνι και λίγο παραπάνω ζάχαρη (160 γρ.)
1 φλιτζάνι αλεύρι (120 γρ.)
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (40 γρ. άμυλο)
1 βανίλια

Για την κρέμα
1 ποτήρι γάλα (250 ml)
2 κρόκους αυγών
λίγο λιγότερο από μισό φλιτζάνι ζάχαρη (100 γρ.)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι (10 γρ.)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (10 γρ.)
περίπου μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα (100 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πακέτο βούτυρο (250 γρ. – αλλά στην περιγραφή λέει 300γρ, ας βάλουμε 300 για σιγουριά!)

Για το σιρόπι που θα βρέξουμε το παντεσπάνι:

1 ποτήρι νερό (200 ml)
3-4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)

Για το γλάσο:

100 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Και για το στόλισμα:

Φρέσκες φράουλες

Πάμε να το φτιάξουμε:

Πρώτα το παντεσπάνι: Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνω ένα ταψί περίπου 22-23 εκατοστά. Χωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάω τα ασπράδια μόνα τους μέχρι να αφρατέψουν. Μετά ρίχνω σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται. Έπειτα, ρίχνω έναν-έναν τους κρόκους, απλά ανακατεύοντας απαλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το ρίχνω λίγο-λίγο στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον αέρα του. Το αδειάζω στο ταψί και το ψήνω για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Το αφήνω λίγο να κρυώσει στο ταψί και μετά το βγάζω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς. Καλό είναι να το τυλίξω σε μεμβράνη και να το βάλω στο ψυγείο για λίγες ώρες ή και όλη τη νύχτα. Μετά το κόβω σε τρεις οριζόντιες φέτες.

Ετοιμάζω το σιρόπι: Σε ένα μπολ ανακατεύω το ζεστό νερό με το ζαχαρούχο γάλα.
Φτιάχνω την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και τα ανακατεύω καλά. Τα βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το βούτυρο (που το έχω αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτω σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος, προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρύα κρέμα γάλακτος στο μείγμα του βουτύρου, χτυπώντας μέχρι να γίνει μια ωραία, αφράτη κρέμα.

Συναρμολογώ το κέικ: Παίρνω την πρώτη φέτα παντεσπάνι και την βρέχω καλά με το σιρόπι. Απλώνω πάνω της το 1/3 της κρέμας. Βάζω από πάνω τη δεύτερη φέτα, την σιροπιάζω και απλώνω άλλο 1/3 κρέμας. Βάζω και την τελευταία φέτα, την σιροπιάζω και καλύπτω όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα, προσπαθώντας να το κάνω όσο πιο λείο γίνεται. Το βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σφίξει λίγο.

Φτιάχνω το γλάσο: Σε ένα μπολάκι βάζω την κουβερτούρα και το λάδι και τα λιώνω σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύω μέχρι να γίνει λείο το γλάσο. Το αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά το ρίχνω πάνω από το κέικ, αφήνοντας να τρέξει και στα πλαϊνά.
Στολίζω: Κόβω τις φράουλες στη μέση ή σε φέτες και στολίζω την επιφάνεια του κέικ. Το βάζω πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλάσο και να ενωθούν οι γεύσεις.

Έτοιμο το λαχταριστό μας κέικ! Καλή μας όρεξη!