Eνα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, ένα υπέροχο κέικ με ινδοκάρυδο. Είναι τόσο αφράτο, ζουμερό και σιροπιαστό, που απλά λιώνει στο στόμα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τη γεύση της καρύδας και θέλουν ένα εύκολο γλυκό που θα τους θυμίσει καλοκαίρι.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ με ινδοκάρυδο
Φτιάξε το πιο αφράτο και μοσχομυριστό κέικ με ινδοκάρυδο! Μια εύκολη συνταγή που θα σε εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση και την υγρή υφή της.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το κέικ, θα χρειαστούμε:
Για το Κέικ:
- 400 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 50 γρ. λάδι καρύδας (αν δεν έχετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη μαργαρίνη)
- 380 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 160 γρ. ινδοκάρυδο
- 50 γρ. κονιάκ
- 2 βανίλιες (σκόνη ή εκχύλισμα)
- Μια πρέζα αλάτι
- 6 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το Σιρόπι:
- 800 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη
- Μισό λεμόνι και τον χυμό του, ή 1 κ.σ. γλυκόζη
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο κέικ με ινδοκάρυδο.
1. Ξεκινάω βάζοντας στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το λάδι καρύδας και τα χτυπάω μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. συνεχίζω το χτύπημα και ρίχνω τα αυγά ένα-ένα.
2. Έπειτα προσθέτω το κονιάκ, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. χτυπάω για ένα λεπτό ακόμα.
3. Στη συνέχεια, προσθέτω όλο το ψιλό σιμιγδάλι και μετά το ινδοκάρυδο. χτυπάω για περίπου δύο λεπτά και είμαι έτοιμη. αφήνω το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα.
4. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και ψήνω το κέικ για 35-40 λεπτά.
5. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζω το σιρόπι. βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, τα αφήνω για 6 λεπτά. το σιρόπι είναι έτοιμο.
6. Μόλις βγει το κέικ καυτό από τον φούρνο, το σιροπιάζω με το χλιαρό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της κας Meni Kiamili
Χρήσιμα Tips για το Κέικ με Ινδοκάρυδο
- Γιατί μισή ώρα αναμονή; Το να αφήσεις το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα είναι το μυστικό για ένα τέλειο σιροπιαστό κέικ. Το σιμιγδάλι θα φουσκώσει και θα τραβήξει καλύτερα το σιρόπι.
- Λάδι καρύδας: Αν δεν βρεις λάδι καρύδας, χρησιμοποίησε μόνο μαργαρίνη. Η γεύση θα παραμείνει το ίδιο πλούσια.
- Σωστό σιρόπιασμα: Για να απορροφήσει το κέικ όλο το σιρόπι και να γίνει ζουμερό, πρέπει το κέικ να είναι καυτό και το σιρόπι χλιαρό.