Κέικ με καρύδα

Υλικά

4 αυγά
2 βανίλιες
1/2 κ.γ.αλάτι
320 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml φυτικού ελαίου
300 ml γάλα
460 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια νιφάδες καρύδας
σιρόπι απο 1 κομπόστα ροδάκινο (825 γρ.)

Για να διακοσμήσετε
4 κουταλιές σούπας νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ τ αυγά,το αλάτι,τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα και ν ασπρίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ και προσθετουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τέλος την καρύδα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ.στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 45-55 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο,ρίχνουμε το σιρόπι και το πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Γίνεται πολύ αφράτο και νοστιμότατο!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΑυτή τη συνταγή την έψαχνα πολύ καιρό! Το πιο νόστιμο κέικ με καφέ
Επόμενο άρθροΟι Κεφτέδες του τσιγγάνου