Μπισκότα Βρώμης με σοκολάτα και κρανμπερυ

Υλικά:

βούτυρο – 120 γρ.
καστανή ζάχαρη – 70 γρ.
λευκή ζάχαρη – 50 γρ.
αυγό – 1 τεμ.
αλεύρι – 125 γρ.
σόδα – 0,5 κουτ.
αλάτι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
βανιλίνη – 1,5 γρ.
βρώμη – 150 γρ.
σταγόνες σοκολάτας – 25 γρ.
αποξηραμένα κρανμπερυ – 45 γρ.

15 τεμ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τις 2 ζάχαρες, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε
Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε το αλεύρι με την σόδα, βανίλια, και το ρίχνουμε μέσα στο μπολάκι με το βούτυρο και ξανακτυπάμε.


Προσθέτουμε τις νυφάδες βρώμης, σταγόνες σοκολάτας, και κρανμπερυ και ανακατεύουμε

με μία μαρίζ τυλίγουμε το μπολ της ζύμης με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40

Μετά από μισή ώρα αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα μπισκότα
Φροντίστε να βρέχετε τα χέρια σας στο νερό, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη, πάρτε
μια κουταλιά της σούπας ζύμη μεγέθους ενός μεγάλου καρυδιού και πλάθετε το σε μπάλα


Η ζύμη μορφοποιείται αρκετά εύκολα, μεταφέρουμε τις μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε μεταξύ των μπισκότων αρκετο χώρο.
Τώρα τα ισοπεδώνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας και τα μπισκότα είναι έτοιμα, μένει μόνο να
το ψήσουμε

Τα μπισκότα βρώμης φαίνονται πολύ ωραια ακόμη και όταν είναι ωμά
Βάλτε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήστε για 15 λεπτά
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς
Τα σπιτικά μπισκότα βρώμης παρασκευάζονται από τα πιο κοινά προϊόντα που μπορείτε να
βρείτε σε κάθε σπίτι αλλά το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τα cookies
και ένα ποτήρι γάλα για πρωινό θα το κάνει όχι μόνο νόστιμο αλλά και υγιεινό

Σας εύχομαι καλή τύχη στην κουζίνα σας με την αγάπη μας

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα κορνεδάκια με καραμέλα και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΘα λατρέψετε αυτό το εξαιρετικά ελαφρύ και νόστιμο κέικ!