Μου θύμισες τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας, με τις κερασιές φορτωμένες… Φέτος που η κερασιά μου (ή του γείτονα, χαχα!) έχει πολλά κέφια, σκέφτηκα να φτιάξω ένα αφράτο κεκάκι με κεράσια για τον καφέ μας. Είναι τόσο εύκολο, και η μυρωδιά του ψήματος πλημμυρίζει το σπίτι! Πάμε να το φτιάξουμε!
Υλικά:
2 αυγά (μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια (σε σκόνη ή υγρή)
Ξύσμα από ένα λεμόνι (ακέρωτο)
420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
Κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι τους (όσα θέλετε, εγώ βάζω περίπου 1-1,5 κούπα)
Εκτέλεση:
Κερασια καθαρισμενα απο το κουκουτσι τους.
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν και κατοπιν προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Ριχνουμε το μειγμα μας σε ενα στρογγηλο ταψακι εγω εχω αυτο με την αποσπομενη βαση αφου το εχω βουτηρωσει καλα.Τοποθετω περιμετρικα τα κερασια μου και ψηνω στους 170 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα περιπου στα 45 λεπτα αναλογα τον φουρνο
- Για να μην βουλιάξουν τα κεράσια: Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι πριν τα ρίξετε στο μείγμα. Έτσι δεν θα πάνε όλα στον πάτο του ταψιού.
- Προσοχή στο ανακάτεμα του αλευριού: Μην το παραχτυπήσετε, γιατί θα γίνει σκληρό το κέικ. Ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Διατήρηση: Τυλιγμένο σε μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο, το κέικ διατηρείται αφράτο για 2-3 μέρες.
H συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου