Κέικ με κρέμα σε βάση μπισκότου
Υλικά
1 συσκευασία Ζύμη Κουρού
400 γρ μπισκότα 🍪 digestive
200 γρ βούτυρο 🧈 λιωμένο
6 αυγά 🥚 ολόκληρα
6 κουταλιές αλεύρι 00
1 φακελάκι βανιλίνη
1 ξύσμα λεμονιού 🍋
1 λίτρο γάλα 🥛
μαύρα κεράσια 🍒 σε σιρόπι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε και βάζουμε σε φόρμα 24 διαμέτρου, χρησιμοποιώ μιας χρήσης, τα φυλάμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε την κρέμα με τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα και τις αρωματικές ύλες, αφήνετε να κρυώσει.
Συνθέστε το κέικ προσθέτοντας την κρέμα, τα κεράσια σε σιρόπι και φτιάξτε τις λωρίδες με την ζύμη κουρου.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για όσο χρόνο χρειάζεται για να ψηθούν οι λωρίδες της ζύμης κουρού.
Καλή απόλαυση
ΠΗΓΗ: Mariabeatrice Borrelli
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μαγικό κέικ με κρέμα
Απίστευτα νόστιμο κέικ με γέμιση κρέμας! Χωρίς αμφιβολία, αυτό το εύκολο κέικ θα μπει στη στήλη των αγαπημένων κέικ! Η συνταγή είναι ιταλική, από μια ρωσική ιστοσελίδα.
Υλικά:
αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 180 g
αλεύρι 450 g
φρέσκο γάλα 175 ml
φυτικό λάδι 150 ml
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
τριμμένη φλούδα λεμονιού
για την κρέμα:
ζάχαρη 120 g
κορν φλαουρ 70 g
αυγό 1 τεμ.
φρέσκο γάλα 600 ml
βανίλια
και
ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα
Παρασκευή:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζί με το μπεικιν και προστίθεται κουτάλι με κουτάλι, μαζί με φρέσκο γάλα και φυτικό λάδι. Χρησιμοποιείται μίξερ. Τέλος τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα του κέικ.
Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό, γάλα, βανίλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά να πήξει σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής.
Αν δεν έχετε ρίξτε την σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, κόβοντας ελαφρώς το άκρο.
Το μείγμα κέικ αδειασετε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιωνουμε με μια μαριζ.
Με τη βοήθεια μια τσαντας ζαχαροπλαστικής, σχηματιζουμε ορθογώνια με την κρέμα στην άψητη ζύμη κέικ, στην οποία στη συνέχεια θα κοπεί το κέικ όταν ψηθεί.
Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα, στους 180 βαθμούς,
για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνεται στους 160 βαθμούς και ψήνεται για άλλα 10-15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο,
βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και μετά από 5-10 λεπτά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Καλη απολαυση!
ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot