Το Κέικ Πορτοκάλι Καρότο Αμύγδαλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κέικ, γιατί συνδυάζει την φρεσκάδα του πορτοκαλιού, τη γλύκα του καρότου και την πλούσια υφή του αμυγδάλου. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ γεμάτο αρώματα, απίστευτα ζουμερό και πολύ υγιεινό. Είναι η τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας και σίγουρα θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει!
Συστατικά
Λειωμένο βούτυρο, για να λαδώσει
1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο, χοντροκομμένο, ξεφλουδισμένο
150 γρ βούτυρο, λιωμένο
155g (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
2 αυγα
2 (περίπου 320 γραμμάρια) καρότα, ξεφλουδισμένο, χοντροτριμμένο
225g (1 1/2 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
Αλεύρι αμυγδάλου 110 γραμμ
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση σε 3 βήματα
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουρτσίστε μία στρογγυλή φόρμα 22 εκατοστά (βάση μέτρηση) με λιωμένο βούτυρο ελαφρά. Στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το πορτοκάλι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε το μέχρι να τεμαχιστεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το καρότο, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπεικιν και ανακατευουμε για να συνδυαστούν.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα στη έτοιμη φόρμα. Πασπαλίστε από πάνω με ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα 10 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει καθαρή. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Tips για το Τέλειο Κέικ Πορτοκάλι Καρότο Αμύγδαλο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ Πορτοκάλι Καρότο Αμύγδαλο σας αξεπέραστο! Όταν λέμε “ξεφλουδισμένο πορτοκάλι”, εννοούμε να αφαιρέσετε και την εξωτερική φλούδα, αλλά και το λευκό μέρος (το φλοιό), ώστε να μη πικρίσει το κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου του εμπορίου ή να φτιάξετε δικό σας αλέθοντας ξεφλουδισμένα αμύγδαλα σε πολύ λεπτή σκόνη στον επεξεργαστή τροφίμων. Μην παραχτυπήσετε το μείγμα αφού προσθέσετε το αλεύρι, γιατί αυτό μπορεί να κάνει το κέικ σκληρό. Απλώς ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Για έξτρα άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα στο μείγμα!
Καλή Απόλαυση










