Το Κέικ με 2 Κρέμες και Σαντιγί είναι μια νόστιμη και μάλιστα απλή συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου, γι’ αυτό σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εγώ το φτιάχνω με ένα αφράτο παντεσπάνι και δύο στρώσεις κρέμας, βανίλιας και σοκολάτας, οι οποίες δένουν τέλεια μεταξύ τους. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο, κρεμώδες γλυκό που ολοκληρώνεται με μια βελούδινη σαντιγί και καρύδα. Επιπλέον, είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τον συνδυασμό σοκολάτας και βανίλιας!


Υλικά για το Κέικ με 2 Κρέμες

Για το Παντεσπάνι:

  • Ασπράδια αυγών: 5
  • Ζάχαρη: 5 κουταλιές της σούπας
  • Λάδι: 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλεύρι: 4 κουταλιές της σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ: Μισός φάκελος (περίπου 5 γρ.)
  • Αλάτι: Μια πρέζα

Για την Κρέμα:

  • Κρόκοι αυγών: 5
  • Ζάχαρη: 150 γρ.
  • Ζάχαρη βανίλια: 3 φακελάκια
  • Αλεύρι: 4 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα: 500 ml
  • Μαύρη σοκολάτα: 100 γρ.
  • Βούτυρο: 250 γρ.

Χρειαζόμαστε επίσης:

  • Απλά μπισκότα: 200 γρ.
  • Γάλα (για τα μπισκότα): 200 ml
  • Σαντιγί (για διακόσμηση): 200 ml
  • Τριμμένη καρύδα (ή τριμμένη σοκολάτα)
  • Ζεστό γάλα (για σιρόπι): 4 κουταλιές της σούπας

Αναλυτική Εκτέλεση της Συνταγής

1. Φτιάχνω το παντεσπάνι.
Χτυπάω τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω τη ζάχαρη σιγά-σιγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το λάδι και στη συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω απαλά με μία σπάτουλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

2. Ετοιμάζω την κρέμα.
Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι και το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Χωρίζω την κρέμα σε δύο ίσα μέρη. Το ένα μέρος το αφήνω ως κρέμα βανίλιας. Στο άλλο μέρος προσθέτω την σπασμένη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνω και τις δύο κρέμες να κρυώσουν εντελώς.

3. Ολοκληρώνω τις κρέμες.
Αφού κρυώσουν οι κρέμες, προσθέτω στο μέρος της βανίλιας 150 γρ. μαλακό βούτυρο και στο μέρος της σοκολάτας 100 γρ. μαλακό βούτυρο. Χτυπάω την κάθε κρέμα ξεχωριστά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη.

4. Συναρμολογώ το Κέικ με 2 Κρέμες.
Σιροπιάζω το παντεσπάνι με τις 4 κουταλιές ζεστό γάλα. Στη συνέχεια, απλώνω ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας. Βουτάω τα απλά μπισκότα σε χλιαρό γάλα (200 ml) και τα στρώνω πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Τέλος, απλώνω την κρέμα βανίλιας πάνω από τα μπισκότα. Διακοσμώ με τη σαντιγί και πασπαλίζω με τριμμένη καρύδα. Εγώ έβαλα τριμμένη σοκολάτα αντί για καρύδα, αλλά η καρύδα αντιπροσωπεύει ωραία το “χιόνι”. Αφήνω το κέικ με 2 κρέμες στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα και σερβίρω.


Χρόνοι Παρασκευής

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 3 ώρες (για το κρύωμα των κρεμών) + Ψύξη (τουλάχιστον 8 ώρες)


Tips για το Κέικ με 2 Κρέμες και Σαντιγί

Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας στην κρέμα, χρησιμοποίησε 1-2 κουταλιές του γλυκού κακάο.

Φρόντισε το βούτυρο να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου όταν το προσθέσεις στις κρύες κρέμες για να αφρατέψουν σωστά.

Αν δεν έχεις σαντιγί, μπορείς να χτυπήσεις κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τα απλά μπισκότα με μπισκότα τύπου Oreo. Αν σου αρέσει η σοκολάτα, δες τη συνταγή μου για σοκολατόπιτα με γλάσο ή για μουσ σοκολάτας με φρούτα.

 

Φιλιά  αγαπητές μου