Αυτό το τρουφάτο, ή όπως το λέμε αλλιώς “μηρμηγκάτο”, είναι ένα γλυκό που θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη κιόλας μπουκιά! Είναι τόσο πλούσιο, σοκολατένιο και ζουμερό, που θα γίνει το αγαπημένο σας. Ετοιμαστείτε για μία υπέροχη γευστική εμπειρία!
Υλικά:
6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
125 γραμ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
(Κρύο το γλυκό ζεστό σιρόπι)
Γλάσο:
7 κ.σ. ζάχαρη
125 γραμ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 -40 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το γλάσο εκτός της μαργαρίνης.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και τότε ρίχνουμε την μαργαρίνη.
Αφού έχουμε σιροπιάσει το γλυκό μας στρώνουμε το γλάσο.
Από πάνω ρίχνουμε τρούφα σε όλη την επιφάνεια.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Τρουφάτο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το τρουφάτο σας ακόμα πιο απολαυστικό. Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά και η μαργαρίνη είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθούν καλύτερα στο μείγμα και να έχετε ένα αφράτο κέικ. Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας στο γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας κακάο. Αντί για τρούφα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη κουβερτούρα ή καρύδα για διαφορετική υφή. Θυμηθείτε, το κέικ πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό για να απορροφηθεί σωστά και να γίνει το γλυκό ζουμερό.
Η Συνταγή είναι της