Μια συνταγή για κέικ πορτοκάλι σοκολάτα που πραγματικά “δεν έτυχε, πέτυχε” και έγινε τούμπανο! Είναι τόσο αφράτο και ζουμερό, που θα γίνει το αγαπημένο σνακ για τα παιδιά στο σχολείο και όχι μόνο. Η προσθήκη της ανθρακούχας πορτοκαλάδας είναι το μυστικό που του δίνει αυτή την απίστευτα ανάλαφρη υφή.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ πορτοκάλι σοκολάτα
Φτιάξε το πιο αφράτο κέικ πορτοκάλι σοκολάτα χρησιμοποιώντας ανθρακούχα πορτοκαλάδα! Μια συνταγή που έγινε «τούμπανο» και θα τη λατρέψεις!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κέικ, θα χρειαστούμε:
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι
- 1 βανίλια
- 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. αλεύρι για κέικ
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 2 κ.σ. κακάο
- Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το υπέροχο κέικ πορτοκάλι σοκολάτα.
1. Πρώτα, χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μπολ του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2. Έπειτα, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το λάδι, τη βανίλια, την πορτοκαλάδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
3. Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά τη φόρμα μου για να μην κολλήσει το κέικ.
4. Χωρίζω το μείγμα στα δύο. ρίχνω το μισό μείγμα στη φόρμα και στο άλλο μισό προσθέτω τις δύο κουταλιές κακάο και χτυπάω ελαφρά μέχρι να διαλυθεί.
5. Ρίχνω το μείγμα σοκολάτας πάνω από το άσπρο μείγμα που είναι ήδη στη φόρμα. με ένα ξυλάκι μπορώ να κάνω σχέδια για να ανακατευτούν ελαφρά τα δύο χρώματα.
6. Βάζω το κέικ να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα. πριν το βγάλω, το τρυπάω με ένα μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί εσωτερικά.
Η Συνταγή είναι της κας Dimitris Anastasia Gkatzara
Χρήσιμα Tips για το Κέικ πορτοκάλι σοκολάτα
- Το μυστικό της αφράτης υφής: Η προσθήκη της ανθρακούχας πορτοκαλάδας κάνει το κέικ απίστευτα αφράτο και ανάλαφρο, καθώς οι φυσαλίδες βοηθούν στο φούσκωμα.
- Το ψήσιμο: Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχεις το κέικ σου μετά τα 50 λεπτά.
- Η σοκολάτα: Αν θέλεις πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείς να προσθέσεις 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο αντί για δύο.








