Υλικά

175 g βούτυρο, και επιπλέον για λίπανση

175 γραμ. 1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

175g / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (απλό ή ολικής αλέσεως)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό

Για την επικάλυψη και την γέμιση:

85 γραμ. Ζάχαρη

Χυμός 1 1/2 λεμονιού

225g  mascarpone

Νωπά μούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C 

Βουτυρώστε ελαφριά 2 ιδια ταψάκια

Βάλτε όλα τα συστατικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το ζεστό νερό και κτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Διαχωρίστε το μείγμα μεταξύ των ταψιών, ισώστε την κορυφή και ψήστε για 25 – 30 λεπτά έως ότου το κεικ να επανέρχετε όταν πατηθεί.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη επικάλυψης με το χυμό ενός λεμονιού μετά τρυπήστε τα κέικ και με ένα κουτάλι απλώστε το μείγμα επάνω από τα κέικ. Αφήστε να κρυώσουν.

Προσθέστε το υπόλοιπο χυμό στη μασκαρπόνε και χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να κάνετε σάντουιτς με τα κέικ.

Κόψτε το κέικ και σερβίρετε με φρέσκα μούρα.

Σημείωση: Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΜερεντα Κεικ….θα παιδια τρελαινονται