Κέικ Σιμιγδάλι

Συνταγή:

φλιτζάνι 200 ml
Κεφίρ 400 g (2 φλιτζάνια)
Σιμιγδαλι 320 g (2 φλιτζάνια)
Ζάχαρη 360 g (2 φλιτζάνια)
Αλεύρι 260 g (2 φλιτζάνια)
Φυτικό λάδι 200 ml (1 φλιτζάνι)
Μπεικιν παουντερ 10 g
Η συνταγή είναι για 2 κανόνες, μπορείτε να τη χωρίσετε στο μισό

Εκτέλεση

Ανακατέψτε δύο ποτήρια κεφίρ και σιμιγδάλι, μπορείτε να το αναμίξετε με ένα κουτάλι.
Αφήστε το στην άκρη για 5 λεπτά .
Προσθέστε το φυτικό λάδι, ζάχαρη, ανακατέψτε το λίγο. Προσθέστε αλεύρι, βανίλια, μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή μάζα.

Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας έχει ήδη θερμανθεί έως και 170C. Η διάμετρος της φόρμας ψησίματος μου είναι 26 εκατοστά.
Το εσωτερικό της φορμας (τσερκι) καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα ψησίματος και ισιώστε.
Βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Ο χρόνος και η θερμοκρασία μπορεί να διαφέρουν από τη δική μου κουζίνα λόγω του τύπου του φούρνου.
Το κέικ είναι έτοιμο.
Ανοίγω τη φόρμα για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Βγάλτε το χαρτί και αφήστε το να κρυώσει.
Πασπαλίστε με ζάχαρη αχνη …ένα φυλαράκι μεντα για διακόσμιση …

Είναι έτοιμο να σερβιριστεί!
Και πόσο απλό είναι!

Καλή όρεξη! Κάντε τους αγαπημένους σας χαρούμενους!

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι
Επόμενο άρθροΨωμάκια “Nostalgy”…αρωματικά με γεύση βανίλιας