Κέικ σοκολάτας με μυστικό συστατικό

Υλικά:

Για τη ζύμη:
150 γραμμάρια σοκολάτας (χρησιμοποιώ μαύρη σοκολάτα)
100-120 g ζάχαρης
2 αυγα
130 γραμμάρια αλεύρι
50 g βούτυρο
50 ml φυτικού ελαίου
30 g κακάο
200 γραμμάρια κολοκυθάκια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (ή 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο (10 g) ζάχαρη βανίλιας
Για γλασσο:
40 ml γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτας (χρησιμοποιώντας ξανά μαύρο)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 170 βαθμών για 30-35 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο

και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό ενός τριφτη.


Σε μια μπασίνα χτυπάμε με ένα συρμα χειρός τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια μέχρι να κρεμόσουν.
Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε αλεύρι, με το κακαό, μπεικιν και αρχίζουμε και το ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.


Στην συνέχεια ρίχνουμε και το τριμμένο κολοκύθι και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Τέλος μέσα στο μειγμα με το κολοκύθι προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί καλα.


Απλώνουμε το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και στις πλευρές και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο και ελέγχουμε με την τεχνική της οδοντoγλιφύδας εάν είναι έτοιμο.

Σε ένα κατσαρολακι ζεστάνουμε καλα το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και να γίνει ένα ωραίο γλασσο.
Απλώνουμε το γλασσο πάνω απο το κεικ αφήνουμε να κρυώσει και είναι ετοιμοοοοοο

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΠτι φουρ Βανίλια
Επόμενο άρθροΣπιτικά εκλέρ…καλύτερα και του Ζαχαροπλαστείου