Υλικά:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεσαία
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. γάλα πλήρες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
60 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα 60%
Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
200 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Εναλλάξ προσθέστε τα στερεά και τα υγρά υλικά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε απαλά.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι η μαχαιριά που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Λιώστε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύστε το κέικ με την καυτή σοκολάτα.
Αφήστε την επικάλυψη να στερεοποιηθεί πριν κόψετε και σερβίρετε.
H Συνταγή είναι της κας Laureta Pepa