Η Καβουροσαλάτα είναι μια συνταγή που αγαπώ πολύ γιατί δεν χρειάζεται καθόλου κόπο και γίνεται πανεύκολα. Αποτελείται από στρώσεις υλικών που δένουν τέλεια μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καβουροσαλάτα
Μίια συνταγή για Καβουροσαλάτα, μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή σαλάτα με στρώσεις που είναι τέλεια για κάθε τραπέζι. Είναι δροσερή, χορταστική και πιστέψτε με, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτή τη δροσερή σαλάτα, θα χρειαστούμε:
- 3-4 Ντομάτες (ή 400 γρ. ντοματίνια)
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ καβουρόψυχα*
- 1 κονσέρβα Καλαμπόκι
- 200 γρ. Τυρί (όχι σκληρό)
- Μαγιονέζα
- Κρουτόν
- Αλάτι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη σαλάτα.
1. Ξεκινάω με την πρώτη στρώση. κόβω τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια, τις βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το τριμμένο σκόρδο και αλάτι, και ανακατεύω καλά. στη συνέχεια, πρέπει οπωσδήποτε να στραγγίξω πολύ καλά τον χυμό από τις ντομάτες, για να μην γίνει υγρή η βάση της σαλάτας. απλώνω τις ντομάτες σε μια φόρμα ή στο σκεύος που θα σερβίρω τη σαλάτα και αλείφω από πάνω μια λεπτή στρώση μαγιονέζας.
2. Για τη δεύτερη στρώση, κόβω τα μπαστουνάκια καβουριού σε κυβάκια και τα απλώνω πάνω από τις ντομάτες. καλύπτω και αυτή τη στρώση με μαγιονέζα.
3. Στη συνέχεια, βάζω το καλαμπόκι, αφού το έχω στραγγίξει καλά, και το απλώνω ομοιόμορφα πάνω από τα καβουροπόδαρα. αλείφω ξανά με μαγιονέζα.
4. Για την τελευταία στρώση, τρίβω το τυρί και το απλώνω πάνω από το καλαμπόκι. αλείφω και αυτή τη στρώση με μαγιονέζα και στολίζω τη σαλάτα με κρουτόν.
5. Τέλος, βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα, για να κρυώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
Notes
* Κονσέρβες με ψίχα καβουριού βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τις κονσέρβες θαλασσινών. Μας αρέσουν περισσότερο οι κονσέρβες ψυγείου (π.χ. της εταιρείας Καλλονή, προϊόν Ινδονησίας), καθότι έχουν μεγαλύτερα κομμάτια καβουρόψιχας με πιο ζωηρή, «φρέσκια» νοστιμιά. Υπάρχει και καβουρόψιχα ελληνική, που κυκλοφορεί με την επωνυμία Aegean Gourmet
Χρήσιμα Tips για την Καβουροσαλάτα
- Ντομάτες: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να στραγγίξεις πολύ καλά τις ντομάτες, διαφορετικά η σαλάτα σου θα “λασπώσει” και δεν θα έχει ωραία εμφάνιση.
- Τυρί: Χρησιμοποίησε ένα τυρί που τρίβεται εύκολα και δεν είναι πολύ σκληρό, όπως το γκούντα, το ένταμ ή ακόμα και κάποιο ημίσκληρο ελληνικό τυρί.
- Διακόσμηση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικού είδους κρουτόν ή και να προσθέσεις λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για χρώμα.











