Συστατικά
750 γρ. ντοματάκια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
3 πράσσα τρυφερά με πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας φρέσκια ​​μέντα ψιλοκομμένο
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
1 ¼ – 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο απαιτείται
½ κουτ. μπέικιν πάουντερ
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις τριμμένες ή τεμαχισμένες ντομάτες, πράσσα, τα βότανα, κανέλα αν χρησιμοποιείτε, αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε 1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι και το baking powder σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε το μείγμα στο μείγμα με τις ντομάτες, ανακατεύοντας καλά όλα μαζί. Προσθέστε αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο, για να δώσετε στο μείγμα την πυκνότητα ενός παχύρρευστου μείγματος. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και πιπέρι.
2. Ζεσταίνετε σ’ ενα τηγάνι περίπου 4 εκ λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας μια φορά μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε και στις δύο πλευρές μέχρι να χρυσήσει. Αφαιρέστε με μία κουτάλα και αφήστε να αποστραγγιστεί σε χαρτοπετσέτες.

Σερβίρονται ζεστοί.

Προηγούμενο άρθροPana Cotta με Μαστίχα και γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Επόμενο άρθροΚρουτόνς υπέροχα….με παλιό ψωμί