ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

500 γρ. σπαγγέτι
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ. ντοματάκια , κομμένα στη μέση
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
20 μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα
με τις οδηγίες της συσκευασίας ή 2 λεπτά λιγότερο για al dente αποτέλεσμα, προσθέτοντας
το κολοκυθάκι στο τελευταίο 1 λεπτό του μαγειρέματος.
Στραγγίστε, κρατώντας όμως 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό.
Βάζετε ένα τηγάνι αντικολλητικό στη φωτιά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις κάψει
ελαφρώς, προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να
μαλακώσουν ελαφρά. Τις μεταφέρετε σε ένα μπόλ.
Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε τις γαρίδες, το σκόρδο και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε,
ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 λεπτά ή έως ότου οι γαρίδες είναι ελαφρώς
χρυσαφένιες. Προσθέστε την κρέμα. Βράζετε για 2 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτετε
λίγο ακόμα ζωμό. Ρίχνετε αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τον άνηθο και την
φλούδα λεμονιού.
Προσθέστε τα μακαρόνια και τα κολοκυθάκια στο μίγμα γαρίδας και ανακατέψτε απαλά
μέχρι να συνδυαστούν καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Τα λαχανικά του καλοκαιριού είναι γλυκά και πολύχρωμα και γίνονται μια τέλεια, ελαφριά
μακαρονάδα.
Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να το φτιάξετε και να περιστρέψτε το πιρούνι σας
γύρω από αυτό το κρεμώδες καλοκαιρινό σπαγγέτι.

Προηγούμενο άρθροΓιατί να προτιμήσεις καλλυντικά από κάνναβη
Επόμενο άρθροΤέλεια Πιροσκί γλυκά η αλμυρά