Τα Κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά στην οικογένεια. Με τον κιμά να μαγειρεύεται με αρωματικά μπαχαρικά και τις δύο σάλτσες ντομάτας να δένουν αρμονικά, το αποτέλεσμα είναι απλά θεϊκό. Είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια και εγώ το φτιάχνω πάντα με πολλή αγάπη.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κανελόνια με κιμά

Κοντινό πλάνο σε ένα κομμάτι Κανελόνια με κιμά σε πιάτο, που αναδεικνύει την πλούσια γέμιση και τη χρυσαφένια επιφάνεια
Κανελόνια με κιμά, ένα φαγητό που είναι κλασικό, χορταστικό και ιδανικό για ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Εγώ τα φτιάχνω και όλοι μένουν ευχαριστημένοι. Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη εύχομαι σε όλους. Όμορφο υπόλοιπο Κυριακής να έχετε!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

Για τη γέμιση κιμά:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου (τριμμένη)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη κανέλα, μπαχάρι και λίγο κύμινο

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου (τριμμένη)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Για τη συναρμολόγηση:

  • Κανελόνια (ένα πακέτο)
  • Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα)

Instructions

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μια τριμμένη σκελίδα σκόρδου και ανακατεύουμε. Έπειτα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι και λίγο κύμινο. Ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια τριμμένη σκελίδα σκόρδου. Ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα, έχοντας το πυρέξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Η Συνταγή είναι από την κα Olga Olgaki

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κανελόνια με κιμά σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Κιμάς: Για να γεμίσετε πιο εύκολα τα κανελόνια, βεβαιωθείτε ότι ο κιμάς έχει κρυώσει λίγο. Εγώ τον βάζω σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γεμίζω τις σωλήνες γρήγορα και καθαρά.
  • Σάλτσα: Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα που θα βάλετε από πάνω είναι αρκετή, ώστε να μαγειρευτούν σωστά τα κανελόνια και να μην μείνουν σκληρά.
  • Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή ακόμα και μοτσαρέλα για να λιώσει όμορφα.
  • Μπαχαρικά: Η κανέλα και το μπαχάρι είναι αυτά που δίνουν στον κιμά τη χαρακτηριστική του γεύση. Μην τα παραλείψετε!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή