Κοτόπουλο με ρύζι
Πικάντικο, γευστικό και χορταστικό!
Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι μεξικάνικης έμπνευσης είναι μια από τις αγαπημένες μου! Το κοτόπουλο είναι μαλακό και ζουμερό, ενώ το ρύζι απορροφά όλες τις υπέροχες γεύσεις από τα μπαχαρικά και τη σάλτσα ντομάτας.
Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:
- Η γεύση: Η ισορροπία μεταξύ του καυτερού, του γλυκού και του αλμυρού είναι τέλεια.
- Η υφή: Το κοτόπουλο είναι τρυφερό και το ρύζι έχει ωραία υφή.
- Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος.
- Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Συμβουλές:
- Αν δεν θέλετε πολύ καυτερό φαγητό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του τσίλι.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καλαμπόκι, μπρόκολο ή κουνουπίδι.
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να σοτάρετε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο πριν το προσθέσετε στο ρύζι.
- Σερβίρετε με guacamole, salsa και κρέμα γάλακτος για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Συνολικά, αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!
Βαθμολογία: 5/5
Θα το ξαναμαγείρευα; Σίγουρα!
Υλικά 🛒
Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές καποιο μειγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ωμό ρύζι
1 3/4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 (400g) Ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα Κόκκινα φασόλια , στραγγισμένα και ξεπλυμένα
Μία μικρη κονσερβα γλυκό Καλαμπόκι
2 κουταλιές καποιο μειγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο
Επικάλυψη:
1 λάιμ, χυμό
1 κουταλιά κόλιανδρο
Γιαουρτι
Μέθοδος:
Προσθέστε κομμάτια κοτόπουλου, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας μειγμα μπαχαρικων σε ένα μεσαίο μπολ.
Τρίψτε το κοτόπουλο να καλυφθεί με λάδι και καρύκευμα.
Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και την πιπεριά στο ίδιο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το σκόρδο και το ρύζι και μαγειρέψτε
για ένα επιπλέον λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου, τα φασόλια, το καλαμπόκι και 2 κουταλάκια του γλυκού καρύκευμα
Αφήνουμε να βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα πυρεξ. Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου ανάμεσα στο ρύζι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 190C
για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και το ρύζι.
Βγάζουμε από το φούρνο και στύβουμε το φρέσκο χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Σερβίρετε το κοτόπουλο και το ρύζι με μια κουταλιά γιαούρτι.
Καλή Απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen