Υλικά

✅Για καραμελωμένα μήλα:
1 κιλό μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
90 g (6 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
10 g (1 κουταλιά της σούπας) κορν φλαουερ

✅Για τη ζύμη:
5 αυγά
130 γρ (1/2 φλιτζάνι + 2 κ.σ.) ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
170 g (1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 g (1/5 φλιτζάνι) γάλα

✅Για την κρέμα τυριού frosting:
200 g (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος (33% λιπαρά)
300 γραμμάρια (1,3 φλιτζάνια) τυρί κρέμα
50 g (1/4 φλιτζάνι) ζάχαρη

✅Γέμιση:
50 γρ καβουρφισμένο φιλε αμυγδάλου

Πώς θα το φτιάξετε:

✅1. Καραμελωμένα Μήλα:
Καθαρίζουμε και κόβουμε 1 κιλό μήλα σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε 90 γραμμάρια ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να καραμελώνει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα μήλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Ανακατέψτε 10 γραμμάρια κορν φλαουερ με λίγο νερό για να γίνει μια πάστα και μετά προσθέστε το στα μήλα για να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα μήλα να κρυώσουν όσο ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ.

✅2. Ζύμη:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 5 αυγά και 130 γραμμάρια ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα:
Ανακατεύουμε απαλά 170 γρ αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 50 γρ γάλα και ανακατεύουμε απαλά.
Ετοιμάζουμε το ταψί:
Στρώνουμε ένα ταψί 32×37 εκ. με λαδόκολλα. Ρίξτε το κουρκούτι ομοιόμορφα στο ταψί.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

✅3. Κρέμα τυρί:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε 200 γραμμάρια παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 300 γρ τυρί κρέμα και 50 γρ ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το frosting στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να δέσει.

✅4. Συναρμολογήστε το κέικ:

Στρώνουμε τα μήλα:
Μόλις κρυώσει η πίτα απλώνουμε ομοιόμορφα τα καραμελωμένα μήλα πάνω από την πίτα.
Απλώνουμε στα καραμελωμένα μήλα το παγωμένο τυρί κρέμα.
Τυλίγουμε με την βοήθεια της λαδόκολας σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ωρες
Οταν το βγάλουνε αφαιρουμε την λαδοκολα και αλοιφουμε το ρολό με το υπόλοιπο τυρί κρέμα

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα:
Τέλος, πασπαλίζουμε με 50 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα σε νιφάδες πάνω από το ρολό.
Κόψτε και σερβίρετε αυτή τη νόστιμη καραμελωμένη μηλόπιτα παγωμένη.

Καλή όρεξη ❤️