Αυτή η μακαρονάδα φούρνου είναι η απόλυτη απάντηση στο κλασικό ερώτημα “τι θα κάνω τα μακαρόνια που περίσσεψαν;”. Είναι στην ουσία μία καρμπονάρα φούρνου, στην οποία μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικά θέλεις για να γίνει ακόμα πιο ιδιαίτερη. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα εξαφανίζεται από το ταψί.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καρμπονάρα φούρνου

Στη δική μου κουζίνα δεν πετάω ποτέ φαγητό, και έτσι τα χθεσινά μακαρόνια μου έγιναν μια υπέροχη καρμπονάρα φούρνου. Είναι μια συνταγή που αγαπώ γιατί μπορείς να αξιοποιήσεις ό,τι έχεις στο ψυγείο και να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή, θα χρειαστούμε:
- Περίπου 500 γρ. Μακαρόνια (βρασμένα και περισσευούμενα)
- 150 γρ. Μπέικον
- 200 γρ. Μανιτάρια
- 1/2 Κόκκινη πιπεριά
- 1/2 Πράσινη πιπεριά
- 150 γρ. Τριμμένο τυρί (ό,τι έχουμε)
- Μία μεσαία κρέμα γάλακτος (330 ml)
- 4 Αυγά
- 1 κ.γ. Μάτζι νοστιμιά (ή αλάτι)
- Πιπέρι
- Λίγες φέτες τυρί που λιώνει
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο.
1. Σοτάρω το μπέικον και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα ψιλοκόβω και τα ρίχνω σε ένα πυρέξ ή ταψί μαζί με τα μακαρόνια.
2. Κόβω τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτω στο πυρέξ μαζί με το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
3. Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, το μάτζι νοστιμιά και λίγο πιπέρι.
4. Περιχύνω τα μακαρόνια με το μείγμα της κρέμας και των αυγών, φροντίζοντας να πάει παντού.
5. Τοποθετώ τις φέτες από το τυρί που λιώνει πάνω από τα μακαρόνια. Για ντεκόρ,
προσθέτω λίγο φρεσκοκομμένο μπέικον και μερικά κομμάτια πιπεριά.
6. Βάζω το ταψί στον φούρνο στους 180°C και ψήνω για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Σούλα Κόντου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η μακαρονάδα φούρνου σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Υλικά: Μην περιοριστείτε στα υλικά της συνταγής. Μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο, αλλαντικά, διαφορετικά λαχανικά όπως μανιτάρια ή καλαμπόκι, και ό,τι τυρί που λιώνει θέλετε.
- Μακαρόνια: Η συνταγή είναι ιδανική για μακαρόνια που περίσσεψαν, αλλά αν θέλετε μπορείτε να βράσετε φρέσκα ειδικά για αυτήν.
- Χυμός: Αν θέλετε μια πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια στο μείγμα της κρέμας.