Σπαγγέτι με τόνο

Υλικά

360 γρ μακαρόνια (υπολογίστε 90 γρ ζυμαρικά ανά άτομο)
250 γραμμάρια ντοματίνια
2 κουτάκια τόνου σε ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 τσίλι
2 κουταλιές της σούπας αφαλατωμένη κάπαρη
50 γρ μαύρες ελιές
2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι για γεύση

Πώς να φτιάξετε σπαγγέτι με τόνο

Βάζουμε το λάδι σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει και μετά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι,
αλλιώς θα κάψει. Αφαιρούμε το σκόρδο όταν ροδίσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο των δύο κονσερβών τόνου.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί προσθέτοντας την αφαλατωμένη κάπαρη. Μετά από ένα λεπτό περίπου, δυναμώνουμε ελαφρά τη φωτιά και
προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή σε μικρά κομμάτια. Η θερμότητα του τηγανιού θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τη συνοχή τους χωρίς να ξεφλουδίσουν.
Αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνει για μερικά λεπτά, παραλείποντας τη σάλτσα με βάση τον τόνο αρκετές φορές.

Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι και λίγο πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, προσθέτουμε τις μαύρες
ελιές.
Εν τω μεταξύ, βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για να βράσουν τα ζυμαρικά. Όταν πάρει βράση, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε al dente.
Προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα τόνου. Ξαναβάζετε τη φωτιά και ανακατεύετε τα μακαρόνια με τον τόνο, προσθέτοντας ένα μέρος από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό ψιλοκομμένο σε κάθε πιάτο. Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις:
Η συνταγή για μακαρόνια με τόνο μπορεί επίσης να προετοιμαστεί προσθέτοντας τον τόνο στα μισά του ψησίματος, αλλά σύμφωνα με ορισμένους, ο τόνος πρέπει να αρωματιστεί σε ένα σοταρισμένο πιάτο με βάση το λάδι στο οποίο προστίθενται τα ακόλουθα ψιλοκομμένα υλικά: σκόρδο, πιπεριά τσίλι, ένα μέρος λίγη κάπαρη και ένα κλωνάρι μαϊντανό. Αφού αρωματιστεί ο τόνος σε αυτό το σοταρισμένο πιάτο, πρέπει να αναμειχθεί με μια σταγόνα λευκό κρασί και στη συνέχεια να προστεθούν τα ντοματίνια που πρέπει να ασπριστούν ελαφρά.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Brownies με τυρί και καβουρδισμένα
Επόμενο άρθροΓερμανικό Κέικ με φρούτα και ξηρους καρπούς (Stolen)