Αυτή η συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα συνδυάζει ένα αφράτο παντεσπάνι με καρύδια με μια βελούδινη κρέμα, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα
2 αυγά
2 βανίλιες
40 γραμμάρια κορν φλάουρ
80 γραμμάρια αλεύρι
120 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Για το γαρνίρισμα:

Τριμμένα καρύδια
Κανέλα

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 25×35 εκ.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλο και το αλάτι.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού σταδιακά στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Ρίξτε τα καρύδια και το κονιάκ (αν το χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το σιροπιάσετε.
Κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ.
Προσθέστε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σκεπάστε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήστε την να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές
Την ενώνουμε με το μείγμα στο ψυγείο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην σιροπιασμένη καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με καρύδια αλεσμένα και κανέλα.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδι
Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδι

H συνταγή είναι της κας Magda Fany

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Τυρόπιτα με έτοιμα φύλλα…εύκολη και γρήγορη
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια στο φούρνο με πατάτες