Η καρυδόπιτα με σοκολάτα είναι ένα κλασικό γλυκό που ξυπνάει μνήμες, αλλά με την προσθήκη του γλάσου σοκολάτας αποκτά μια νέα διάσταση. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή σειρά των υλικών και το σιρόπιασμα. Εγώ τη φτιάχνω σε ταψάκι 22 εκατοστών, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες για μεγαλύτερο ταψί.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καρυδόπιτα με σοκολάτα

H καρυδόπιτα με σοκολάτα, ένα γλυκό που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με μια μοντέρνα πινελιά. Είναι τόσο αφράτη και ζουμερή που λιώνει στο στόμα. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
55 minutes
Total Time
1 hour 15 minutes
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε:
- Για την καρυδόπιτα:
- 4 Αυγά
- 200 γρ. Γάλα
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 200 γρ. Καλαμποκέλαιο
- 1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.γ. Κακάο
- 1 1/2 κούπα (του τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα (του τσαγιού) Σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κούπα (του τσαγιού) Σιμιγδάλι χοντρό
- 1 σφηνάκι Κονιάκ
- 1/2 κ.γ. Σόδα
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κούπα (του τσαγιού) Καρύδια αλεσμένα
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 ποτήρι Ζάχαρη
- 2 ποτήρια Νερό
- Λίγο χυμό Λεμόνι
- 1 Φλούδα από λεμόνι
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 200 ml Κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. Μέλι
- 200 γρ. Κουβερτούρα
- Λίγη λευκή κουβερτούρα (προαιρετικά)
Instructions
- Χτυπάτε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υγρά υλικά. Μετά, προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά. Ψήνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί στους 180 βαθμούς. Το ψήσιμο πρέπει να συνεχιστεί μέχρι η καρυδόπιτα με σοκολάτα να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να ψηθεί καλά.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού. Μόλις το σιρόπι κρυώσει εντελώς, το ρίχνετε πάνω στην ζεστή καρυδόπιτα
- Για την επικάλυψη, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί, ρίχνετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο γλάσο. Περιχύνετε την καρυδόπιτα με το γλάσο και, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε σχέδια με λευκή κουβερτούρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πασπαλίσετε με αλεσμένα καρύδια αντί για σοκολάτα.
- Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η καρυδόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Σιμιγδάλι: Ο συνδυασμός ψιλού και χοντρού σιμιγδαλιού είναι αυτό που δίνει στην καρυδόπιτα αυτή την απίστευτα αφράτη και ζουμερή υφή.
- Σόδα και κονιάκ: Η σόδα διαλυμένη στο κονιάκ κάνει το γλυκό πολύ πιο αφράτο.
- Σιρόπιασμα: Το μυστικό για να τραβήξει το γλυκό το σιρόπι και να μην λασπώσει, είναι να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.
- Εναλλακτική: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλάσο σοκολάτας με λίγα αλεσμένα καρύδια, για πιο παραδοσιακή γεύση.