Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες καριόκες με έναν πανέξυπνο τρόπο: χρησιμοποιώντας το κέικ που σας περίσσεψε! Είναι μια φανταστική ιδέα για να μη πετάμε τίποτα και να δημιουργούμε κάτι πραγματικά λαχταριστό και οικονομικό.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καριόκες
Φτιάξτε τις πιο λαχταριστές καριόκες χρησιμοποιώντας περίσσευμα κέικ και καρύδια! Μια εύκολη και οικονομική συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές καριόκες θα χρειαστούμε:
- 1 ποτήρι νερού (250 ml) νερό
- 1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 350 γρ. περίπου κέικ (που περίσσεψε)
- 200 γρ. καρύδια
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 3 κουταλιές ηλιέλαιο
Instructions
- Βραζω ενα ποτηρι νερου (250 ml) νερο με ενα ποτηρι κρυσταλλικη ζαχαρη και ενα κουταλακι κανελα για περιπου 3 λεπτα.
- Τριβω στο μουλτι 350 γρ περιπου κεικ και 200 γρ καρυδια.
- Τα προσθετω στο υγρο που εβρασα και τα ανακατευω να γινει ενα μαλακο μειγμα.
- Προσθετω 2 κουταλιες κονιακ και ανακατευω ξανα.
- Το κανω μπαστουνι και το βαζω στο ψυγειο να παγωσει μεχρι να κοβεται το μειγμα καλα.
- Λιωνω 400 γρ κουβερτουρα με 3 κουταλιες ηλιελαιο.
- Βουταω τις καρυοκες στην λιωμενη σοκολατα.
Η Συνταγη ειναι της κας Maria Karvelou
Notes
Χρήσιμα Tips για τις Τέλειες Καριόκες
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι καριόκες σας ακόμα πιο νόστιμες. Το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι οποιοδήποτε σας έχει περισσέψει, ακόμα και ένα απλό κέικ βανίλιας ή σοκολάτας. Το κονιάκ δίνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά αν δεν το θέλετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο χυμό πορτοκαλιού ή κάποιο άλλο λικέρ της αρεσκείας σας. Όσο περισσότερο μείνει το μπαστούνι στο ψυγείο, τόσο πιο εύκολα θα κόβεται και θα βουτιέται στη σοκολάτα. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τις καρυόκες με τριμμένο καρύδι ή ξηρούς καρπούς πριν στεγνώσει η σοκολάτα.









