Τούρτα Σαρλότ Τσουρέκι

Υλικά

1 Τσουρέκι

Για το Σιρόπι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
40 γρ λικέρ Μαστίχα, κονιάκ, ή πορτοκάλι

Για την Κρέμα Μπαβαρουάζ
250 γρ Γάλα
250 γρ κρέμα Γάλακτος
4 σταγόνες μαστιχέλαιο
170 γρ ζάχαρη
6 κρόκοι Αυγών (δεν πετάμε το ασπράδι
το φυλάμε στο ψυγείο σε ταπεράκι)
15 γρ φύλλα Ζελατίνης
400 γρ γιαούρτι πλήρες Στραγγιστό
Φράουλες και Πραλίνα Σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι που θα σιροπιάσουμε το τσουρέκι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και το βάζουμε να βράσει για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού.
Βάζουμε να μουλιάσουν οι ζελατίνες σε παγωμένο νερό ώσπου να τις χρειαστούμε.
Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι για να κρυώσει.

Ρίχνουμε και το λικέρ της αρεσκείας μας. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τη μαστίχα τριμμένη ή το μαστιχέλαιο σε μέτρια ένταση φωτιάς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν μην φοβηθείτε τους κρόκους είναι άκρως απαραίτητοι στη διατροφή μας και επιλέξτε βιολογικά αυγά.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα γάλακτος ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε για να φέρουμε τα αυγά σε θερμοκρασία.
Ξαναρίχνουμε πίσω το μίγμα στην κατσαρόλα και σε πολύ μέτρια ένταση της φωτιάς ανακατευουε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει η κρέμα λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε

Προσοχή: Μην βράσει η κρέμα γιατί θα καούν τα αυγά και θα κόψει σας δείχνω (βίντεο) και τον τρόπο με το κουτάλι όταν δεν τρέχει κρέμα αλλά χωρίζεται στα δύο είναι έτοιμη

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ για να μην συνεχίζει να βράζει. Στλυβουμε τις ζελατίνες από το νερό και τις ρίχνουμε στην κρέμα να διαλυθούν ανακατεύοντας
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η κρέμα. Παίρνουμε μί φόρμα βαθιά εγώ πήρα ένα τάπερ το οποίο μπορείτε να το καλύψετε εσωτερικά με μεμβράνη για πιο εύκολο ξεφορμαρισμα. Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες ίσες μεταξύ τους σιροπιάζουμε με ένα πινέλο να σιροπιαστών αρκετά και τις τοποθετούμε με προσοχή μέσα στη φόρμα την μία δίπλα στην άλλη ώστε να φτιάξουμε περιμετρικά τοιχώματα. Οταν η κρέμα έχει κρυώσει αρκετά δηλαδή να είναι αρκετά χλιαρή προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και μόλις φτάσει περίπου στο μισό απλώνουμε μία στρώση από τσουρέκι που το έχουμε σιροπιάσει και για καλύτερο αποτέλεσμα. Βάλτε τη φόρμα ψυγείο για ένα μισάωρο ώστε να σφίξει η κρέμα με τις φέτες τσουρεκιού.
Μόλις έχεις σφλιξει λίγο η κρέμα προσθέτουμε και το μισό και τελειώνουμε με μία άλλη στρώση τσουρεκιού και βάζουμε ψυγείο σίγουρα δύο με τρεις ώρες.
Αν εξέχει τσουρέκι μπορείτε να το κόψετε με ένα μαχαίρι ώστε να έχετε ομοιόμορφο ύψος
Διακοσμούμε με φράουλες και πραλίνα σοκολάτας

Προηγούμενο άρθροΦτιαξτε την τέλεια σαλάτα με βραστά αυγά
Επόμενο άρθροΣτριφτάρια νηστείας με πατάτες και σπανάκι